ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν το χωράει ο νους αυτό που γίνεται σήμερα με τα ενοίκια στην Ελλάδα

Χωρίς «φρένο» τα ενοίκια: 655 ευρώ για Παγκράτι, 582 ευρώ για 50 τετραγωνικά στους Αμπελόκηπους
Όλο και αυξάνονται οι τιμές των ενοικίων.

Την ανιούσα συνεχίζουν και παίρνουν οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα με την εύρεση κατοικίας να γίνεται όλο και πιο δύσκολη και δαπανηρή για τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το OPEN και η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», για ένα σπίτι 50 τετραγωνικών μέτρων στο Παγκράτι το 2023, η μέση τιμή ζήτησης ήταν στα 600 ευρώ, ωστόσο το 2024, καταγράφηκε αύξηση 55 ευρώ, φτάνοντας τα 655!

Στους Αμπελόκηπους, αντίστοιχα, το 2023 η μέση τιμή για ένα ακίνητο άγγιζε τα 554 ευρώ, ενώ φέτος ανέρχεται στα 582, καταγράφοντας αύξηση των 28 ευρώ.

Ακολούθως, στην Κυψέλη η τιμή πέρυσι έφτανε τα 437 ευρώ, και μέσα στο 2024 παρατηρήθηκαν αυξήσεις της τάξης των 6,75 ευρώ για ακίνητο 55 τετραγωνικών μέτρων, αγγίζοντας έτσι τη συνολική τιμή των 444 ευρώ.

Στη Γλυφάδα, η τιμή ενός ακινήτου προς μίσθωση το 2023 έφτανε τα 775 ευρώ, ενώ φέτος παρατηρήθηκε αύξηση 81 ευρώ με το ποσό να ανεβαίνει στα 856 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην εκπομπή, για την Κυψέλη και στα Εξάρχεια η τιμή των ενοικίων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα λόγω του μετρό, ενώ στα νότια προάστια οι τιμές είναι απλησίαστες.

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button