ΔΙΑΦΟΡΑ

7 φυτά στον κήπο και την αυλή για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα του καλοκαιριού, είναι τα κουνούπια! Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγματα, από το να έχουμε στο αυτί μας ένα κουνούπι με αυτόν τον ήχο που κάνει και να μην μπορούμε να το σκοτώσουμε. Χώρια φυσικά τα τσιμπήματα, τα οποία πολλές φορές μας δημιουργούν πρόβλημα με τη φαγούρα που προκαλούν.

Περισσότερο λοιπόν από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο πλάσμα, τα κουνούπια μπορούν να καταστρέψουν την απόλαυσή μας στην ύπαιθρο. Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε χημικά εντομοκτόνα, σκεφτείτε να καλλιεργήσετε φυτά κήπου που απωθούν τα κουνούπια με φυσικό τρόπο λόγω του αρώματος των φυσικών ελαίων τους.

Τα περισσότερα εντομοαπωθητικά φυτά το κάνουν με τα φυσικά τους αρώματα, τα οποία κρατούν μακριά τα ενοχλητικά κουνούπια και εισάγουν υπέροχες μυρωδιές σε όλο τον κήπο σας.

Εάν δεν θέλετε να βυθίσετε τον εαυτό σας ή τον κήπο σας με χημικά σπρέι, μπορείτε να καλλιεργήσετε μερικά από αυτά τα φυτά για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά φυσικά. Θα σας παρουσιάσω 7 θαυματουργά φυτά στον κήπο και την αυλή για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια!

λεβάντα

 

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα έντομα δεν έχουν αποδεκατίσει ποτέ το φυτό της λεβάντας στον κήπο σας; Οφείλεται στο υπέροχο άρωμά τους, το οποίο προέρχεται από τα αιθέρια έλαιά του που βρίσκονται στα φύλλα του φυτού.

Υποστηρίζεται μάλιστα ότι το λάδι λεβάντας εμποδίζει την ικανότητα του κουνουπιού να μυρίζει! Ταυτόχρονα έχει έντονες εντομοδιωκτικές ικανότητες που απωθεί τα κουνούπια! Αυτό το φυτό είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό στην ξηρασία μόλις δημιουργηθεί και χρειάζεται μόνο ήλιο και καλή αποστράγγιση. Και ενώ μπορεί να αντέξει πολλά κλίματα, ευδοκιμεί σε θερμότερες περιοχές.

κατιφές

 

Οι κατιφέδες, ένα ετήσιο λουλούδι που αναπτύσσεται εύκολα, εκπέμπει μια μυρωδιά που αποτρέπει τα κουνούπια. Καλλιεργήστε τα σε γλάστρες και τοποθετήστε τα κοντά στο αίθριο ή στην είσοδο του σπιτιού σας για να μην υπάρχουν κουνούπια.

Οι κατιφέδες είναι επίσης μια δημοφιλής προσθήκη στους λαχανόκηπους. Οι κατιφέδες όχι μόνο μπορούν να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια, αλλά επίσης αποτρέπουν τις αφίδες, τις λευκές μύγες και τα σκαθάρια.

σιτρονέλα

 

Γνωστό για την ξεχωριστή μυρωδιά της, η σιτρονέλλα είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φυσικό συστατικό στα απωθητικά κουνουπιών. Το αιθέριο έλαιο της είναι δημοφιλές για τις εντομωδιωκτικές του ιδιότητες που περιλαβάνουν και την απώθηση των κουνουπιών.

Αυτό το φυτό χαμηλής συντήρησης έχει καλύτερα αποτελέσματα σε μεγάλες ζαρντινιέρες επειδή δεν αντέχει τον παγετό, αλλά σε θερμότερα κλίματα, μπορεί να φυτευτεί απευθείας σε μια ηλιόλουστη περιοχή στο έδαφος.

δεντρολίβανο

 

Ένα άλλο εξαιρετικό απωθητικό των κουνουπιών είναι το δεντρολίβανο. Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά και το ξυλώδες άρωμά του είναι ακριβώς αυτό που κρατά μακριά τα κουνούπια.

Ευδοκιμούν καλύτερα σε ζεστά και ξηρά κλίματα και καλλιεργούνται σε δοχεία, τα οποία μπορεί να είναι ιδανικά για περιοχές με πολύ κρύο τον Χειμώνα. Μπορούν επίσης να κλαδευτούν σε κάθε είδους σχήματα και μεγέθη και να κάνουν υπέροχα περιγράμματα ή διακοσμητικά. Ενώ τα παράσιτα μένουν μακριά, μπορείτε να απολαύσετε τη μυρωδιά του βοτάνου και επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καρυκεύσετε τη μαγειρική σας.

βασιλικός

 

Ο βασιλικός είναι ένα άλλο βότανο που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απωθητικό κουνουπιών. Η πικάντικη μυρωδιά που αναδίδουν τα φύλλα του βασιλικού είναι αυτό που κρατά μακριά τα κουνούπια. Και επειδή όλα τα είδη βασιλικού λειτουργούν για να κρατήσουν μακριά τις μύγες και τα κουνούπια, μη διστάσετε να εξερευνήσετε και να βρείτε τους κατάλληλους τύπους βασιλικού για να τον αναμίξετε στον κήπο σας.

Αυτό το βότανο του αρέσει να διατηρείται υγρό, χρειάζεται καλή αποστράγγιση και απολαμβάνει πολύ ήλιο. Μπορείτε να φυτέψετε βασιλικό σε γλάστρες ή στον κήπο, μόνο του ή με άλλα λουλούδια, αρκεί και τα δύο φυτά να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις.

δυόσμος

 

Ο δυόσμος είναι μια εξαιρετική μη τοξική επιλογή για να κρατάτε μακριά τα κουνούπια, τις μύγες και ακόμη και τα μυρμήγκια.

Όσο πιο πικάντικο είναι το άρωμα, τόσο λιγότερα κουνούπια θα έχετε. Καλλιεργήστε τον σε γλάστρες στο αίθριο σας. Μπορείτε ακόμη και να στεγνώσετε τα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσετε μέσα στο σπίτι σας ως φυσική μέθοδο καταπολέμησης των παρασίτων.

φασκόμηλο

 

Το φασκόμηλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά εντομοαπωθητικά. Μπορούμε να το φυτεύσουμε στον κήπο και σε γλάστρες και να απαλλαγούμε από κουνούπια και μύγες.

Το φασκόμηλο αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, ακόμη και σε ξερά και άγονα, αν και προτιµά τα αμμώδη, ασβεστούχα µε πολύ καλή αποστράγγιση που ζεσταίνονται νωρίς την Άνοιξη. Ευδοκιμεί τόσο σε θερµές, όσο και σε ψυχρές περιοχές και προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προφύλαξη και φροντίδα για να ευδοκιμήσει.

πηγη tospitakimou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button