ΔΙΑΦΟΡΑ

SMS 13033: Κίνδυνος για παράταση του lockdown και τα Χριστούγεννα, τι είπε ο Χαρδαλιάς

Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον του… lockdown. Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν και τα κρούσματα δεν πέσουν κάτω από τα 500 οι περιορισμοί αναμένεται να παραταθούν και ενδεχομένως να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Με τα να πλησιάζουν ο κίνδυνος να υπάρχουν μέχρι τις γιορτές περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι ορατός. Έτσι δεν αποκλείεται να αλλάξουμε… χρονιά με SMS στο 13033.

Χαρδαλιάς: Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς περιορίστηκε στο να δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά» έκανε ωστόσο λόγο για την πιθανότητα να γιορτάσουμε περιορισμένα και με λιγότερες συναναστροφές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα “Μακεδονία” και σε ερώτηση σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί ένα lockdown – φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι “ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι’ αυτό το πιο αποτελεσματικό.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς”.

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε και φτάσαμε στο lockdown 2 ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι “σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλ. σε κλειστούς χώρους.

Οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς.

Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα – εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown..

dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button