ΔΙΑΦΟΡΑ

Το έλαιο που μακραίνει τα μαλλιά – Υποστηρίζεται από μελέτες

Αυτό το έλαιο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση. Επίσης, μακραίνει τα μαλλιά!

Αν θέλετε να αποκτήσετε μαλλιά σαν της Ραπουντζέλ υπάρχει ένα έλαιο που μακραίνει τα μαλλιά! Το έλαιο δεντρολίβανου δείχνει πολλά υποσχόμενο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Μάλιστα το εβδομαδιαίο μασάζ με λάδι δεντρολίβανου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των μαλλιών μέσα σε έξι μήνες.

Το έλαιο δεντρολίβανου μακραίνει τα μαλλιά;

Το έλαιο δεντρολίβανου έχει μεγάλη δημοσιότητα στο TikTok για τις ιδιότητες περιποίησης μαλλιών του και το hashtag #rosemaryoil έχει συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα.

Η προσθήκη ελαίου δεντρολίβανου στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας υποστηρίζεται από την επιστήμη: Μερικοί δερματολόγοι λένε ότι το δεντρολίβανο κάνει καλό στην αναγέννηση των μαλλιών σε άτομα με ανδρογενετική αλωπεκία, μια συχνή μορφή τριχόπτωσης που προκαλεί φαλάκρα, και μπορεί επίσης να προστατεύει τα μαλλιά από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και ρύπανση.

Τι κάνει το έλαιο δεντρολίβανου

  • Το έλαιο δεντρολίβανου διεγείρει τον θύλακα της τρίχας: Σε μελέτη του 2015, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το έλαιο δεντρολίβανου ήταν εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη στην ανάπτυξη των μαλλιών σε άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία.
  • Μειώνει τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής: Όχι μόνο το έλαιο δεντρολίβανου φάνηκε να βοηθά στην τόνωση των μαλλιών, αλλά οι ασθενείς που το χρησιμοποιούσαν ανέφεραν λιγότερο φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μετά από τρεις και έξι μήνες σε σύγκριση με ασθενείς που χρησιμοποιούσαν μινοξιδίλη. Αν και η μελέτη δεν περιελάβανε γυναίκες, τα αποτελέσματα ήταν πολλά υποσχόμενα.
  • Τονώνει την κυκλοφορία: Το βασικό συστατικό του ελαίου δεντρολίβανου είναι το καρνοσικό οξύ, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φαίνεται να θεραπεύει τα κατεστραμμένα νεύρα και να βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας την ανάπτυξη νέων μαλλιών όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, σύμφωνα με την Cleveland Clinic. Η αυξημένη ροή αίματος παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και αποτρέπει τα τριχοθυλάκια να φθαρούν κάτι που οδηγεί σε τριχόπτωση.
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του δεντρολίβανου συμβάλλουν στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής σας από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση.
  • Μειώνει την πιτυρίδα και το πρόωρο γκριζάρισμα: Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της πιτυρίδας και στην πρόληψη του πρόωρου γκριζαρίσματος, σύμφωνα με τη Cleveland Clinic, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα σε αυτούς τους τομείς.

Η χρήση ελαίου δεντρολίβανου μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτες βελτιώσεις μέσα σε 6 μήνες.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

    • Κάντε μασάζ: Για να εντάξετε αποτελεσματικά το έλαιο δεντρολίβανου στη ρουτίνα σας, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και να το αφήνετε για μερικές ώρες – κατά προτίμηση όλη τη νύχτα – δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες.
    • Βάζετε μόνον στη ρίζα της τρίχας: Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λιπαρά, ειδικά εκείνα με λεπτή τρίχα, επομένως είναι σημαντικό βάζετε το έλαιο στη ρίζα της τρίχας και όχι κατά μήκος της τρίχας.
    • Αναζητήσετε προϊόντα που είναι 100% καθαρό έλαιο δεντρολίβανου: Να μην έχει αρώματα και δοκιμάστε πρώτα το προϊόν σε ένα μικρό κομμάτι του τριχωτού της κεφαλής για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παρουσιάσει κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση.
    • Φτιάξτε ένα δικό σας μείγμα: Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε νερό δεντρολίβανου στο σπίτι. Το νερό δεντρολίβανου μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με το έλαιο δεντρολίβανου, καθώς μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λιγότερο λιπαρά από το έλαιο δεντρολίβανου.

Θα χρειαστεί να το χρησιμοποιείτε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες για να δείτε μια ουσιαστική βελτίωση. Κάντε υπομονή, μείνετε συνεπείς στη χρήση του και δώστε χρόνο στα μαλλιά σας να αναπτυχθούν.

Yπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του ελαίου δεντρολίβανου;

Αν και θεωρείται σχετικά ασφαλές στη χρήση, το έλαιο δεντρολίβανου δεν συνιστάται εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Οι ετικέτες σε ορισμένα 100% προϊόντα δεντρολίβανου προειδοποιούν ότι η χρήση μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο ή να οδηγήσει σε αποβολή.

Να είσαστε ρεαλιστές: Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να σας βοηθήσει εάν αντιμετωπίζετε την τριχόπτωση. Αλλά μην περιμένετε δραματικά αποτελέσματα. Εάν είχατε τριχόπτωση για περισσότερα από 20 χρόνια, δεν θα κάνει θαύματα. Μπορεί να βοηθήσει αν η τριχόπτωση σας μόλις ξεκίνησε, αλλά όχι εάν έχετε χάσει όλα τα μαλλιά.

πηγη oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button