ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο ψωμί της στιγμής για αρχάριους

Ένα πεντανόστιμο ψωμί με 4 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λ για το φούρνο.Δεν χρειάζεται να το αφήσετε να φουσκώσει λόγω της μπύρας που θα σας δώσει ένα αφράτο ψωμί φτιαγμένο με τα χεράκια σας. Μια  πανεύκολη συνταγή για αρχάριους.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 330 ml μπύρα ξανθιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ τα 450 γρ. αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας ή με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” του μίξερ, μέχρι να έχετε μια λεία, μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην θρυμματίζεται. Αν χρειαστεί προσθέστε τμηματικά και το υπόλοιπο [50 γρ.] αλεύρι για να μην είναι κολλώδης η ζύμη.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, μόνο κάτω, στις αντιστάσεις, λαδώστε και στρώστε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  3. Βάζετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, βρέξτε τα χέρια σας και χωρίστε τη ζύμη στη μέση. Ζυμώνετε κάθε μισό με τα χέρια σας, για να σχηματιστούν 2 στρογγυλά καρβέλια.
  4. Ψεκάζετε τα καρβέλια με λίγο νερό και κοσκινίστε από πάνω λίγο αλεύρι. Προαιρετικά πασπαλίστε και λίγο σουσάμι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε 3-4 χαρακιές σε κάθε ένα καρβέλι. [Τις μισές χαρακιές, πιο βαθιές από τις άλλες].
  5. Τοποθετείτε τα καρβέλια πάνω στο στρωμένο με λαδόκολλα ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο μόνο από κάτω φούρνο για 20 λ. Στη συνέχεια βάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας και επάνω και κάτω και ψήνετε για άλλα 40-50 λ έως ότου ροδοκοκκινίσει και αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.

 

73e3074f647622ecfd022a35fd9d31f2

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button