ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips για να «βγαίνουν» τα κέικ σας πάντα αφράτα!

Γιατί δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο

Το κέικ το αγαπάνε όλοι. Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται σε ένα του κομμάτι. Άλλωστε συνοδεύει άψογα τον καφέ ή το γάλα σας. Φτιάχνεται εύκολα και φυσικά έχει το ατού της ποικιλίας. Σοκολάτας, βανίλιας, δίχρωμο, με φρούτα… όπoιο και αν προτιμάτε είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Το κλειδί για ένα επιτυχημένο κέικ κρύβεται στο πόσο… αφράτο θα βγει. Διαβάστε τα παρακάτω tips και ακολουθήστε τα κατά γράμμα:

 

1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας που θα επιλέξετε. Αν είναι πολύ μεγάλο, η ζύμη θα απλώσει και φυσικά το κέικ σας δε θα φουσκώσει όσο επιθυμείτε.
2. Προσοχή στη διάρκεια που χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ. Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε το λάθος να χτυπάμε αρκετή ώρα τα υλικά με αποτέλεσμα το μείγμα να αραιώνει σημαντικά κι έτσι το κέικ μας να κάθεται.
3. Για ακόμη πιο αφράτο θα πρέπει να μην ξεχνάτε να διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Πρώτα ρίχνετε τους κρόκους και αφού ανακατέψετε καλά τη ζύμη προσθέτετε τα ασπράδια.
4. Χρησιμοποιείτε πάντα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Μην κάνετε το λάθος και ρίξετε μέσα στο μείγμα αυγά κατευθείαν από το ψυγείο, καθώς το κέικ σας θα δυσκολευτεί να… φουσκώσει!
5. Τέλος, μην ανοιγοκλείνετε διαρκώς το φούρνο. Αφήστε το κέικ να ψηθεί με την ησυχία του για τουλάχιστον μισή ωρίτσα. Μην το πειράζετε κάθε πέντε λεπτά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δε θα σας κάνει τη χάρη να φουσκώσει!

Πηγή:queen.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button