ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέλος οι ελπίδες για τον «σκληρό» Μπαγκλαντεσιανό: Τον παράτησε ο δικηγόρος του μόλις έμαθε τα νέα

Δολοφονία Αναστάζια: Άσκηση δίωξης και για βιασμό στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια. Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ οι Αρχές αρχίζουν και «στριχμώνουν» τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό με στοιχεία.

Παράλληλα, παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω, Ζαφείρης Δρόσος που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παραιτήθηκε μετά την άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 32χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 27χρονης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον δράστη είχε ασκηθεί και δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σημειώνεται πως είναι προγραμματισμένο ο 32χρονος να βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως στην Κω, προκειμένου να του απαγγελθεί και η συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δολοφονία Αναστάζια: Η δήλωση παραίτησης του δικηγόρου του 32χρονου

«Αρχικά, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη γι’ αυτό το τραγικό συμβάν που τους επιφύλαξε η ζωή.

Εν συνεχεία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τίμησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό μου, ώστε να παρασταθώ για λογαριασμό του κατηγορουμένου, στην ανακριτική διαδικασία, για την κατηγορία της αρπαγής.

Ωσαύτως ενημερώνω τα ΜΜΕ να με συγχωρήσουν αν φάνηκα αγενής με τη στάση μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό, όμως ήταν αδύνατο να τους παρέχω την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία,(μην ξεχνάτε η κατηγορία ήταν αρπαγή) ως προς τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού πρωτεύον και σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων, κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που θεωρείται ότι έχει διαπράξει, δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού.

Ο δικηγόρος είναι λειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να την υπηρετεί. Στην άσκηση του επαγγέλματός του πρέπει να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητος. Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπεια του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία.

Συμπάσχω με την οικογένεια, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού».

Πλέον ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Μπαγκλαντεσιανό κατηγορούμενο ο οποίος σκότωσε την άτυχη κοπέλα σε χωράφι εκτός του σπιτιού του, κάτι που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ απομακρύνει το σενάριο για ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού.

Δολοφονία Αναστάζια: Τα στοιχεία που καίνε τον 32χρονο

Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Τον Μπαγκλαντεσιανό «έκαψαν» από τη μια το βίντεο που τον έχει καταγράψει να βγαίνει από το σπίτι του με την Αναστάζια το μοιραίο βράδυ και από την άλλη το γεγονός ότι από το κινητό της 27χρονης είχαν αφαιρεθεί φωτογραφίες, αρχεία κλήσεων και βίντεο από το βράδυ στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

Το μισογκρεμισμένο σπίτι

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της Αναστάζια ερεύνησαν ένα μισογκρεμισμένο σπίτι στο χωράφι όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της 27χρονης στην περιοχή Αλυκές της Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αυτό είναι το μέρος όπου φέρεται να δολοφονήθηκε η άτυχη κοπέλα από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο μισογκρεμισμένο σπίτι βρέθηκε να έχει σπάσει ένας φράχτης καθώς και φρέσκα σπασίματα που θα μπορούσαν να προέρχονται από το βάρος ανθρώπινου σώματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διαδρομή από το μισογκρεμισμένο σπίτι μέχρι το δέντρο κάτω από το οποίο βρήκαν τη σορό της άτυχης Πολωνής βρέθηκαν ένα παπούτσι, δύο μπλουζάκια και τα τσιγάρα της Αναστάζια.

Η εικόνα που φέρεται να έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι από το σπίτι αυτό ανέβασε ο Μπαγκλαντεσιανός την χωρίς τις αισθήσεις της Αναστάζια και τη μετέφερε μέχρι το δέντρο όπου άφησε το άψυχο κορμί της.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Της επιτέθηκε σεξουαλικά και μετά τη σκότωσε

«Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν.

Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύομε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Όπως εξήγησε η σορός της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί καθώς, όπως είπε, «ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα».

«Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας.

Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να την βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να την βρει» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button