ΔΙΑΦΟΡΑ

Είσαι Χριστιανός; Ή θα κάνεις αυτά ή θα πεθάνεις! Οι 13 εντολές!

Στα κατεχόμενα από τους αντάρτες του “Ισλαμικού κράτους” συνεχίζεται η διαδικασία σχηματισμού της «νομοθεσίας» του «χαλιφάτου». Μεταξύ άλλων δόθηκε στη δημοσιότητα ακόμη ένα σύνολο κανόνων για τους “άπιστους” στα εδάφη που ελέγχονται από τους τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, δόθηκε στη δημοσιότητα μια έκθεση με θέμα “Η ίδρυση του δικαστηρίου του Θεού στην πόλη της Αl-Qaryatayn”. (85 χλμ από την Χομς)

 Tο κείμενο, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, είναι μια ειδική συμφωνία («ΑΚϋ dhimma), η έγκριση του οποίου σώζει τις ζωές των Χριστιανών της πόλης και τους… γλιτώνει από την υποχρέωση να ασπαστούν το Ισλάμ, αλλά με βαρύ τίμημα.

Σύμφωνα με το «έγγραφο»,  οι Χριστιανοί πρέπει να λάβουν γνώση του καταλόγου των δεκατριών κανόνων για  “την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας” τους και η παραβίασή τους επιφέρει την ποινή του θανάτου.

Μεταξύ των κανόνων αυτών περιλαμβάνονται τα εξης:

-Οι Χριστιανοί απαγορεύεται να χτίσουν εκκλησίες, μοναστήρια και να εμφανίζουν θρησκευτικά σύμβολα

-τιμωρείται με θάνατο, οποιαδήποτε εκδήλωση «ασέβειας» απέναντι σε “Ισλάμ και μουσουλμάνους.”

-Στους Χριστιανούς επιβάλλεται κεφαλικός φόρος από τέσσερα χρυσά δηνάρια ετησίως για τον “πλούσιο”,  δύο για τους εκπροσώπους της «μεσαίας τάξης» και ένα – για τους «φτωχούς».

-Οποιος αποκρύπτει το πραγματικό ύψος του εισοδήματός του θεωρείται από το «χαλιφάτο» ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα.

-οι Χριστιανοί οφείλουν να τηρούν τον “κώδικα ντυσίματος” του Ισλαμικού κράτους

-Να αποφεύγουν δημόσια χρήση του θρησκευτικού λεξιλογίου

-Να θάβουν τους ομόθρησκούς σε ειδικά διαμορφωμένα νεκροταφεία

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button