ΔΙΑΦΟΡΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 – 2024: Τι αλλάζει με τους δικαιούχους, έξτρα μπόνους για Πάσχα και Χριστούγεννα

O Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024 φέρνει αυξημένη επιδότηση για διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα: Αποκλειστικά στο Dnews όλες οι αλλαγές στο νέο πρόγραμμα για 300.000 εργαζόμενους και ανέργους και 25.000 συνταξιούχους.

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ που αφορά 300.000 εργαζόμενους και ανέργους και 25.000 συνταξιούχους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews. Ειδικότερα μέσα στο επόμενο διάστημα θα βγει η σχετική ΚΥΑ και στην συνέχεια εντός Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι με ενεργή σύμβαση εργασίας και εργαζόμενοι που το 2022 είχαν έστω και ένα ένσημο. Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Παράλληλα θα προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% όχι μόνο για τον Αύγουστο που προβλεπόταν πέρσι αλλά και για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Πώς γίνεται η μοριοδότηση των αιτήσεων

Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν: α) το πραγματικό δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση-είτε φορολογείται με τις γενικές διατάξεις είτε είναι απαλλασσόμενο του φόρου είτε φορολογείται αυτοτελώς – φορολογικού έτους 2020 και β) ο αριθμός ανηλίκων τέκνων.

Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:

Για το α’ κριτήριο:

1. για δηλωθέν εισόδημα ύψους έως 10.000,99: 30 μόρια,

2. για δηλωθέν εισόδημα ύψους από 10.001,00 έως 20.000,99: 20 μόρια,

3. για δηλωθέν εισόδημα ύψους από 20.001,00 έως 30.000,99 €: 10 μόρια.

Για το β’ κριτήριο: από 15 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.

Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Παράλληλα θα τρέξει και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα αφορά επιπλέον 25.000 επιταγές για συνταξιούχους. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει την αντίστοιχη εισφορά ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή κατά τον μήνα Ιούνιο 2022 (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

πηγη dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button