ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεκαπενταύγουστος στην Ι.Μ. Καστοριάς

Την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 15 Αυγούστου και η των Καστοριέων τοπική Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται σε πνευματικό συναγερμό και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το Πάσχα του Καλοκαιριού.

Την προπαραμονή της θεομητορικής εορτής, σχεδόν όλοι οι Ενοριακοί Ναοί της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, με την παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ, θα τελέσουν Ιερά Αγρυπνία.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι ο Καθεδρικός Ναός της πόλεως Καστοριάς, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου την Πέμπτη 13 Αυγούστου το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, ενώ την παραμονή 14 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Παναγίας Πορφύρας.
Ανήμερα της εορτής το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός και στις 7.00 μ.μ. η εν πλω λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στην βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, όπου θα ψαλούν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.Αξίζει να αφιερώσει κανείς λίγες ώρες για Εκείνη που, παρά τις αμαρτίες μας και τα λάθη μας, συνεχίζει να μας σκεπάζει και να πρεσβεύει.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, 30 είναι οι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί που είναι αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Θεοτόκου, 10 βυζαντινά και μεταβυζαντινά Παρεκκλήσια της Παναγίας μέσα στην πόλη της Καστοριάς, ενώ δεκάδες ακόμα σε όλη την Επαρχία που τιμούν το όνομά της.
πηγη Μητρόπολη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button