ΔΙΑΦΟΡΑ

13χρονη έφηβη έχτισε μόνη της το σπίτι των ονείρων της από το μηδέν!

Ενώ οι περισσότεροι έφηβοι περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, η 13χρονη Σίσελι Κολμπεκ έχει ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει το δικό της σπίτι.

Το ονομάζει το σπίτι των ονείρων της.

Ολα ξεκίνησαν όταν η μικρή Σίσελι, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα σπίτι από το μηδέν. Η μητέρα της, αντί να την απογοητεύσει, την στήριξε σε αυτή την ιδέα της παρέχοντάς της το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων που χρειαζόταν. Αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη κατασκευή της μικρής κοπέλας. Σε ακόμα νεότερη ηλικία (στα 10 περίπου) είχε δημιουργήσει ένα σπίτι για τα πουλιά. Κάτι σαν ένα μίνι τροχόσπιτο το οποίο έφτιαξε από το μηδέν.

 

 

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης της προσπάθειας, η Σίσελι αποφάσισε να θέσει έναν πολύ πιο δύσκολο στόχο. Να δημιουργήσει ένα σπίτι εντελώς από το μηδέν.

Αρχικα δημιούργησε τα σχέδια σε χαρτί και στη συνέχεια δημιούργησε μακέτες από φελιζόλ.

 

 

Ωστόσο, για να προχωρήσει χρειαζόταν χρήματα. Η ίδια εξηγεί στο blog της πώς κατάφερε να συγκεντρώσει τα 9.800 δολάρια που της κόστισε: «Πολλοί με ρωτούν πώς μια13χρονη, η οποία δεν εργάζεται, εξοικονόμησε σχεδόν 10.000 δολάρια. Η πλειοψηφία των εξόδων πληρώθηκαν από τα δίδακτρά μου».

Και εξηγεί ότι όταν ξεκίνησε το project ενώ φοιτούσε σε ένα σχολείο στο οποίο η μαμά της ήταν διευθύντρια. Έτσι, δεν χρειαζόταν να πληρώσει δίδακτρα. «Οταν είπα στη μητέρα μου τι ήθελα να κάνω, μου έδωσε 7.000 δολάρια, τα οποία ισοδυναμούσαν με τα δίδακτρα του σχολείου. Η δεύτερη πηγή χρημάτων ήταν η καμπάνια μου στην Indiegogo απ’ όπου μάζεψα 1.660 δολάρια. Παράλληλα, έκανα διάφορες δουλειές για να συγκεντρώσω περίπου 500 δολάρια. Τα υπόλοιπα 700 δολάρια ήταν ένα δώρο από την εξαιρετική μητέρα μου».

Η 13χρονη συμμετείχε ενεργά στο χτίσιμο του σπιτιού όπως αποδεικνύεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες. Και όπως φαίνεται, απόλαυσε κάθε στιγμή.

 

Το σπίτι των ονείρων της πήρε μορφή

Στο λιλιπούτειο σπίτι της, το οποίο περιλαμβάνει γωνιά ανάγνωσης, κουζίνα, μπάνιο, και ένα υπερυψωμένο υπνοδωμάτιο, η 13χρονη έχει εκμεταλλευτεί ένα ευρύ φάσμα λύσεων για μικρούς χώρους: Από ένα τραπέζι κουζίνας που διπλώνει αφήνοντας επιπλέον χώρο, μέχρι σκάλες που έχουν αποθηκευτικό χώρο και έναν υπερυψωμένο χώρο ύπνου που μεγιστοποιεί το διαθέσιμο χώρο του καθιστικού.

Η διαδικασία οικοδόμησης διήρκεσε 7 μήνες, και η Σίσελι χρησιμοποίησε μεταχειρισμένα υλικά (όπως πόρτα και παράθυρα) ενώ το σπίτι θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια. Ο στόχος της 13χρονης είναι «να ζήσει απλά και να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο». Η ίδια δηλώνει πανευτυχής. Και φυσικά σκέφτεται ήδη την επόμενη δημιουργία της.

 

 

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button