ΔΙΑΦΟΡΑ

Κως: Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της 27χρονης – Το παζλ που συνθέτουν τα νέα δεδομένα

Στο επίκεντρο των ερευνών για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω παραμένει 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός.

Ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ώστε να απολογηθεί με την κατηγορία της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπος που συνάντησε την 27χρονη στην Κω πριν από τη δολοφονία της. Φέρεται, ωστόσο, να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Αντιφάσεις

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Μπαγκλαντεσιανός έχει αλλάξει αυτό που είπε στην αρχική του κατάθεση και πλέον υποστηρίζει ότι δεν είχε σεξουαλική επαφή μαζί της. «Συνευρέθηκα σεξουαλικά με την κοπέλα με την θέληση της και μετά την άφησα στο σημείο που μου», φέρεται να είχε δηλώσει στην αρχική κατάθεσή του.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο συγκάτοικος του 32χρονου καθώς και εκείνος έχει πέσει σε αντιφάσεις. Κάμερες ασφαλείας από τα γειτονικά σπίτια δείχνουν την κοπέλα να μπαίνει στο ισόγειο σπίτι που έμεναν οι δυο άνδρες. «Δεν ήρθε ποτέ η κοπέλα στο σπίτι, δεν την είδα ποτέ», έλεγε αρχικά ο 32χρονος, για να τα… γυρίσει λίγο αργότερα.

Κατά τον αστυνομικό αναλυτή Σταύρο Μπαλάσκα, «ο 32χρονος ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι πήγαν στο σπίτι για να αγοράσει η κοπέλα χασίς, έγινε η συναλλαγή, ήταν πιωμένη και έγινε με τη θέλησή της ερωτική επαφή. Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του Μπαγκλαντεσιανού. Οι αστυνομικοί της Κω είδαν ότι παίζονται πολλά πράγματα εκεί τότε αμέσως ενημέρωσαν και κλήθηκε άμεσα κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών.

Από το κλιμάκιο δύο ήταν οι ύποπτοι, ο σύντροφος και ο Μπαγκλαντεσιανός περισσότερο, γιατί έπεσε σε αντιφάσεις και υπήρχε η διαπιστωμένη επαφή. Οι ειδικές υπηρεσίες έδωσαν εντολή ότι αν βρεθεί η κοπέλα το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαφυλαχθεί από το πτώμα είναι τα δάχτυλά της, γιατί ήταν η πρώτη αντίφαση όσον αφορά τα γδαρσίματα τα οποία ισχυρίστηκε».

Όσον αφορά στα γδαρσίματα, ο 32χρονος είπε ότι προέρχονται από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε στην Κω, αλλά όταν οι αστυνομικοί επέμειναν για το πότε, πώς και πού σημειώθηκε αυτό το τροχαίο, ο ίδιος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις.

Μαρτυρικός θάνατος

Ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια ήταν μαρτυρικός και προήλθε από ασφυξία, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που εστάλη στις εισαγγελικές αρχές. Λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος της άτυχης κοπέλας, ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν η κοπέλα στραγγαλίστηκε με ανθρώπινο χέρι ή με σχοινί.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για στραγγαλισμό με τα χέρια αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ η διαδικασία σχετικά με τον εντοπισμό DNΑ και άλλων ευρημάτων που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών συνεχίζεται. Να σημειωθεί πως ο θάνατος της κοπέλας πρέπει να έγινε τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα παρθεί γενετικό υλικό από τα νύχια της 27χρονης κοπέλας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν τα σημάδια στο σώμα του Μπαγκλαντεσιανού προήλθαν από μεταξύ τους πάλη.

Θυμίζουμε ότι κοπέλα βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα και σκεπασμένη με κλαδιά μόλις ένα χιλιόμετρο απόσταση από το σπίτι του βασικού ύποπτου: του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «υπάρχει και Έλληνας στο κάδρο, έχουν ληφθεί ήδη έξι καταθέσεις. Ο σύντροφος λέει αυτά που λέει. Αυτά που είπε εξετάζονται. Πρώτα πρέπει να βρούμε τον πρώτο ένοχο. Αυτόν που της αφαίρεσε τη ζωή».

«Την εξαπάτησαν»

Τραγική φιγούρα αποτελεί η μητέρα της 27χρονης όπου μόλις είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση της κόρης της, έσπευσε στη Κω μαζί με ιδιωτικό ερευνητή.

«Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Θα ήθελα 10 λεπτά να συναντηθώ με αυτόν τον άνδρα και να το “τελειώσω” εγώ. Ελπίζω η δολοφονία της αδελφής μου να είναι μια προειδοποίηση για άλλα κορίτσια όταν θα είναι σε άλλες χώρες να προσέχουν τις παρέες τους» είπε ο αδερφός της.

«Την εξαπάτησαν. Περίμεναν να βραδιάσει και ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους της έβαλαν κάτι στο ποτό. Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την πήγαινε κάποιος άντρας στο ξενοδοχείο. Αλλά αντ` αυτού την οδήγησε σε κάποιο ερημικό οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που συνάντησε μπορεί να τράπηκαν σε φυγή» δήλωσε ο πατέρας της.

Την ίδια στιγμή, το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στην Πολωνία , ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρωθυπουργός της χώρας, αναρτώντας στο Twitter: «Θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή».

Πλέον, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του 32χρονου, Ζαφείρης Δρόσος, ο Μπαγκλαντεσιανος πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12:00. Μέχρι τότε, θα παραμείνει υπό κράτηση.

Στην ανακρίτρια κλήθηκε εκτάκτως και ο σύντροφος της Αναστάζια. Για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.

Επιπλέον, την Τρίτη αναχωρούν από την Κω για την Πολωνία η μητέρα της άτυχης κοπέλας και ο 28χρονος φίλος της.

Τι προβληματίζει τις Αρχές

Οι Αρχές προβληματίζονται και για το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, καθώς η εν λόγω περιοχή είχε »χτενιστεί» τις προηγούμενες ημέρες, τόσο επίγεια όσο και με drone.

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας είπε στο newsit.gr ότι το συγκεκριμένο σημείο είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά τις προηγούμενες μέρες, ακόμα και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της Αναστάζια. Από τη στιγμή που η τελευταία έρευνες στο σημείο στις Αλυκές έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου, εκτιμάται ότι το πτώμα της αδικοχαμένης Πολωνής μεταφέρθηκε στο σημείο αργότερα.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι εμείς είχαμε σκανάρει το συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε χθες η κοπέλα. Είχα περάσει εγώ προσωπικά με έναν συνάδελφό μου. Υπάρχουν και οι φωτογραφίες από το drone. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι πέρασε και ο εκπαιδευμένος σκύλος από το σημείο και δεν είχε βρεθεί τίποτα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button