ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Καιρός: Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία

Μεταβολή του καιρού από την Κυριακή με καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Bροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα Δωδεκάνησα, στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και στα νοτιοανατολικά τμήματα των Κυκλάδων.

Βαθμιαία θα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 19, στην Ήπειρο από 3 έως 18, στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18-19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, επίσης με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 και τοπικά έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Στις ανατολικές Κυκλάδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-02-2024
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-02-2024
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που στα κεντρικά το βράδυ θα ενταθούν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-02-2024
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-02-2024
Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και στην ανατολική χώρα πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το διαβάσαμε εδώ protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button