ΔΙΑΦΟΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις τώρα Σοκ για τον Πατέρα Αντώνιο

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον Πατέρα Αντώνιο: Ποινική δίωξη για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων

Ποινική δίωξη εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και στους πρώην επτά εργαζόμενους της Κιβωτού του Κόσμου.

Μετά την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου, έφτασε η ώρα της απόδοσης των κατηγοριών.

Οι νέες κατηγορίες εις βάρος του πατέρα Αντώνιου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση που αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του, ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της οργάνωσης.

Παρά τη σθεναρή άρνηση του πατέρα Αντώνιου ο οποίος στο πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων χαρακτήριζε τις καταγγελίες ψευδείς, οι εισαγγελικές αρχές δεν πείστηκαν και προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ήδη μάλιστα για αυτό το σκέλος η δικογραφία διαβιβάστηκε στην κύρια ανάκριση και ο πατέρας Αντώνιος πρόκειται να κληθεί σε απολογία το προσεχές διάστημα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ασκήθηκε και ποινική δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές και για το σκέλος των καταγγελιών που αφορούν σε σωματικές κακοποιήσεις τροφίμων στην οργάνωση.

Συγκεκριμένα απαγγέλθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες σε βάρος επτά πρώην εργαζόμενων σε δομές της Κιβωτού για σωματικές κακοποιήσεις τρόφιμων της οργάνωσης, ηθικός αυτουργός των οποίων φέρεται ο πατέρας Αντώνιος.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των επτά πρώην εργαζόμενων στην οργάνωση αλλά και του ιερέα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή ,

της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή , της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις που στρέφεται σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή που αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας.

Για τις πλημμεληματικές κατηγορίες ωστόσο η δικογραφία διαχωρίστηκε λόγω του επικείμενου κινδύνου παραγραφής. Κι αυτό καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Λόγω αυτού, θα εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τη δίκη να αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα. Από την έρευνα ωστόσο που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα-είτε τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης, είτε εργαζόμενους σε αυτή.

Για αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button