ΔΙΑΦΟΡΑ

Kopωνοϊός-Eλλάδα: Αστpαπιαία Κίvηση Τσιόδpα! Φέρvουμε 5 Τόvους με Το Πασiγvωστο Φάρμακο από Ιvδία

Kopωνοϊός-Eλλάδα: Αστpαπιαία Κίvηση Τσιόδpα! Φέρvουμε 5 Τόvους με Το Πασiγvωστο Φάρμακο από Ιvδία

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ παρήγγειλαν μεγάλη ποσότητα χλωροκίνης καθώς είναι μια από τις τέσσερις ουσίες για τις οποίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι δίνουν ελπίδες για την βοήθεια των ασθενών με τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποσότητα που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είναι συνολικά 5 τόνοι και θα φτάσει στην Ελλάδα από την Ινδία. Τους πέντε τόνους θα μεταφέρει πτήση cargo της Aegean.

Τη χλωροκίνη θα παραλάβουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να παραασκευάσουν το φάρμακο ώστε να το έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί που φροντίζουν τους ασθενείς στα ελληνικά νοσοκομεία.

Την κίνηση της κυβέρνησης αποκάλυψε τη Δευτέρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Τι δείχνουν μελέτες

Κάποιες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν ότι σε κυτταρικές καλλιέργειες οι χλωροκίνες έχουν κάποια δράση έναντι του κορωνοϊού, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος σοβαρής τοξικότητας.

Τα αποτελέσματα περισσοτέρων από 20 κινεζικών κλινικών δοκιμών σε 100 και πλέον ασθενείς, που έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό BioScience, δείχνουν οφέλη. Παράλληλα στη Γαλλία, ο διάσημος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ντιντιέ Ραούλ

έχει ανακοινώσει ότι χορήγησε υδροξυχλωροκίνη, μια λιγότερο τοξική εκδοχή της χλωροκίνης, σε 24 ασθενείς και σε έξι εξ αυτών μειώθηκε το ιικό φορτίο. Αλλά τα στοιχεία προς το παρόν είναι ανεπαρκή για να χορηγηθεί σε ασθενείς με σοβαρή/κρίσιμη νόσο COVID-19.

Πάντως ήδη τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες (Sanofi, Novartis και Bayer) ανακοίνωσαν ότι δεσμεύουν ποσότητες χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης, τόσο για κλινική έρευνα όσο και για άμεση χορήγηση σε ασθενείς

θετικούς στον κορωνοϊό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Να σημειωθεί ότι το γαλλικό επιστημονικό ινστιτούτο INSERM έχει τεθεί επικεφαλής πανευρωπαϊκής μελέτης με δείγμα πάνω από 3.000 ασθενείς.

Photo: pixabay. .topontiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button