ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα για καλοφαγάδες: Η πανεύκολη συνταγή με μπεσαμέλ – Ιδανική για το τραπέζι της Κυριακής

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ: Πληθωρική και λαχταριστή, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Πρόκειται για μια εναλλακτική συνταγή της τυρόπιτας με μπεσαμέλ και φέτα. Αυτή η τυρόπιτα είναι πλούσια και λαχταριστή, θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δεν μπορεί να λείπει από το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

Για 8 άτομα

2 σφολιάτες
1/2 κιλό φέτα
2 αυγά
πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1/2 κιλό γάλα

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ: Η εκτέλεση της συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα, χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα πιάτο και τα προσθέτουμε όλα στη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά και πιπερώνουμε όσο θέλουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button