ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυξήσεις έως 200 ευρώ για 60.000 συνταξιούχους

Αυξήσεις έως 200 ευρώ για 60.000 συνταξιούχους

Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη

Αύξηση στις κύριες συντάξεις τους έως και 200 ευρώ τον μήνα θα δουν περισσότεροι από 60.000 συνταξιούχοι

λόγω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης, που θα ισχύσει αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι θα δουν τις αυξήσεις μόνο στα εκκαθαριστικά τους,

καθώς το ύψος της αύξησης θα μειώσει ισόποσα την προσωπική διαφορά που καταγράφεται (πρόκειται για τη διαφορά που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων με βάση τον Ν. 4387/16).

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι – Έτσι θα πάρετε 700 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα: Την ένταξη νέων κατηγοριών δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους

όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι πλέον είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Κοινωνικό μέρισμα: Οι νέοι δικαιούχοι

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, που αρχικά είχαν αποκλειστεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Τόνισε δε ότι το 50% όσων έχουν κάνει την ένσταση, θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες.

«Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάσει πλασματικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε:

«Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική». Σημείωσε δε ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν προεκλογικά.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη..

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button