ΔΙΑΦΟΡΑ

«Αθάνατος, Άξιος» αναφώνησε ο κόσμος ! Στο Μεσολόγγι στις 15:00 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Κοσμά

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : Συγκινητικές στιγμές διαδραματίζονται στο Μεσολόγγι καθώς χτες το βράδυ  έφτασε το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Το σεπτό σκήνωμα υποδέχθηκε , περι τις 8 το βράδυ, ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση (τρισάγιο).

Ακολούθως άρχισε η ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου κατά την εκκλησιαστική τάξη και αυτή την ώρα τελείται ιερά αγρυπνία (21:00’ – 01:00’). Το πρωί της Τρίτης θα τελεσθούν ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ. Ιεροθέου.

Κατά την έλευση του σκηνώματος οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα και πλήθος κόσμου ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «αθάνατος», «άγιος» και «άξιος».

Το φέρετρο είναι τυλιγμένο με βελούδινο σκουρόχρωμο ύφασμα και δεν πρόκειται να ανοιχτεί καθώς πρόκειται θάνατο από επιπλοκές της νόσου του κορωνοϊού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Μητροπολίτη θα ψαλλεί στις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης, με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτραπεί η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

Η ταφή του, κατόπιν δικής του επιθυμίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δε θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Ρεπορτάζ: agionionews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button