ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορονοϊός: Ποιες ώρες επιτρέπεται η κυκλοφορία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός: Ποιες ώρες επιτρέπεται η κυκλοφορία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Καμία χαλάρωση στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει των εορτών. Ρεβεγιόν ο καθένας στο σπίτι του, το πολύ με μια οικογένεια ακόμα. Μέχρι πότε παρατάθηκε η ώρα που επιτρέπεται να είναι κανείς έξω και τι θα συμβεί αν μετακινηθεί και περάσει το ωράριο.

Η μερική χαλάρωση, που αφορά στην αγορά και στο άνοιγμα καταστημάτων όπως τα εποχιακά και στην επιστροφή του λιανεμπορίου με τη διαδικασία του click away, δεν σημαίνει και την… επιστροφή των

παραδοσιακών συνηθειών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα μέτρα του lockdown εξακολουθούν να υφίστανται και αυτό σημαίνει πως τις νυχτερινές ώρες η κυκλοφορία απαγορεύεται.

Λόγω του ανοίγματος των καταστημάτων απλά έγινε μια μικρή διεύρυνση, κι έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από τις 22:00, αντί για τις 21:00 που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο καθένας θα κάνει ρεβεγιόν είτε το μεσημέρι, αν θέλει να μετακινηθεί – παράτυπα και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί – είτε στο σπίτι του με την οικογένειά του.

Διότι αν κάποιος μετακινηθεί, έστω για να υπάρχουν το πολύ δυο οικογένειες σε ένα σπίτι όπως έχει αναφέρει η κυβέρνηση ότι είναι το μέγιστο επιτρεπτό, για να κάνει… παραδοσιακό ρεβεγιόν θα πρέπει και να διανυκτερεύσει εκεί όπου θα γιορτάσει.

Τόσο γιατί η λογική λέει πως θα έχει παρέλθει η ώρα που μπορεί να κυκλοφορεί κανείς (05:00 – 22:00 επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση με τα sms) όσο και γιατί δεν υπάρχει σχετικός κωδικός ή βεβαίωση για να κυκλοφορήσει κανείς με… αφορμή το ρεβεγιόν.

Θυμίζουμε πως τα SMS στο 13033 αφορούν μετακίνηση για γιατρό ή φαρμακείο, κατάστημα προμηθειών, τράπεζα, βοήθεια σε ηλικιωμένο ή άτομο με ανάγκη, μετάβαση σε τελετή και σωματική άσκηση.

Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί το βραδινό ρεβεγιόν. Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν κανείς επιλέξει να μετακινηθεί σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι πριν από τις

22:00, τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως τη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, θα μείνει εκεί και θα μπορεί να επιστρέψει με κάποιο SMS, το οποίο και πάλι δεν θα αντανακλά απόλυτα την πραγματικότητα και τύποις θα είναι παράνομο, μετά τις 05:00 στο σπίτι του!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σχετικά πως «δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις. Είπαμε ότι εφόσον ανοίγει το λιανεμπόριο για click away, μεταθέτουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 στις 10 το βράδυ.

Άρα, η απαγόρευση από αύριο βράδυ Κυριακής και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 10 μέχρι τις 5 το πρωί». Και τόνισε: «Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, είναι με ασφάλεια».

newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button