ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ:Χτυπούν καμπάνες στον Έβρο – Εκκενώνονται χωριά (ΒΙΝΤΕΟ) ! ! !

Τα Λαγυνά και ο Πόρος έχουν εκκενωθεί, καθώς τα πρωτοφανή σε όγκο νερά έχουν πλημμυρίσει και τους δύο οικισμούς – Σε συγγενικά σπίτια, δημοτικά κτήρια και ξενοδοχεία φιλοξενούνται οι κάτοικοι

Σε εκκένωση δύο οικισμών στον νομό Έβρου -και συγκεκριμένα των οικισμών Λαγυνά και Πόρου- προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν.

Αυτή την ώρα, κάτοικοι των Λαγυνών μεταφέρονται με λεωφορεία στο Σουφλί, καθώς έσπασαν τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού Έβρου και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό και άρχισαν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Τα τεχνικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες, με την κατασκευή αναχωμάτων, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των νερών.

Προληπτική εκκένωση αποφασίστηκε και στον οικισμό Πόρο του Δημοτικού διαμερίσματος Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς τα νερά του ποταμού κατευθύνονται με μεγάλη ορμή προς τον οικισμό και υπάρχει κίνδυνος να μην αντέξουν τα αναχώματα.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι, χθες το βράδυ, το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έσπασε το ανάχωμα που προστάτευε τον οικισμό από τα νερά.
____________
«Έχουμε μια πρωτοφανή, ιστορικά ποσότητα νερού στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης, προσθέτοντας ότι στο ύψος των Φερών, η ποσότητα των υδάτων φθάνει τα 2.850 κυβικά μέτρα/ ανά δευτερόλεπτο.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι μεγάλες πιέσεις υδάτων δέχεται και η περιοχή των Φερών, όπου εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρος αργά χθες το βράδυ και περίπου 80 άτομα μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής.

Σημείωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές και ο ίδιος, όπως και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, βρίσκονται στα σημεία που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή: olympia.gr 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button