ΔΙΑΦΟΡΑ

Kορονοϊός Τώρα – Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Kορονοϊός Τώρα – Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς η εξάπλωση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και αρκετές περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους κάνοντας τους έκκληση να τηρήσουν τα μέτρα.

Μετά το τοπικό lockdown στον Πόρο,σειρά παίρνουν τα κυκλαδίτικα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου που θα εφαρμόσουν αντίστοιχα μέτρα με ωράριο κλεισίματος στα μαγαζιά στις 12 το βράδυ. Τα μέτρα στα δύο νησιά θα ισχύσουν μέχρι τις 24 Αυγούστου, ενώ παράταση παίρνουν και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί στον Πόρο, επίσης μέχρι τις 24 Αυγούστου. 

Η απαγόρευση λειτουργίας των μαγαζιώναπό τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, επεκτείνεται σε Σπέτσες και Υδρα.

Επιπλέον, το όριο των ατόμων σε κοινωνικές και δημόσιες εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις, θα μειωθεί από 100 άτομα σε 50 έως τις 31 Αυγούστου.

Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε χώρους κέντρα φιλοξενίας μεταναστών αλλά και σε χώρους στρατοπέδων.

Υποχρεωτικό τεστ για όσους εργάζονται εργαζόμενους επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (στρατόπεδα, ΚΥΤ, δομές αλληλεγγύης κλπ.), με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

Ισχυρή σύσταση για εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας ή του back office έως τις 31 Αυγούστου, για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης νόσου.

πηγη nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button