ΔΙΑΦΟΡΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Τι να περιμένουμε μετά και το νέο “ταρακούνημα” των 4,3 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Τι να περιμένουμε μετά και το νέο “ταρακούνημα” των 4,3 Ρίχτερ

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου.

Της μεγάλης σεισμικής δόνησης που έγινε αισθητή κυρίως στα νότια του ανατολικού τμήματος του νησιού, ακολούθησαν μεσαίας κλίμακας σεισμικές δονήσεις.

Η πιο πρόσφατη ήταν στις 6:14 σήμερα το πρωί με ένταση 4,3 Ρίχτερ και επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 132,4 χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και εστιακό βάθος στα 5χλμ.

Τον σεισμό αυτό διαδέχτηκαν άλλοι δύο των 3,4 και 3 Ρίχτερ.

“Ομαλή εξέλιξη”

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς, το φαινόμενο φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά.

«Δεν δείχνει να υπάρχει μετατόπιση σε ό,τι αφορά το επίκεντρο, όλοι οι σεισμοί μετά τα 6 Ρίχτερ που καταγράφηκαν ήταν στην ευρύτερη περιοχή του αρχικού επικέντρου.

Δεν μας ανησυχεί, το παρακολουθούμε ως φαινόμενο που δείχνει ως προς τα μεγέθη σεισμών που δίνει, να έχει μια φθίνουσα πορεία.

Έχουμε το τελευταίο πενθήμερο καταγράψει σεισμικές δονήσεις της τάξης των 5 Ρίχτερ, των 4,8 και η σημερινή των 4,4 Ρίχτερ ανήκει στην σεισμική ακολουθία», δήλωσε ο κ. Φασουλάς,

ο οποίος πρόσθεσε ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν έχουν ανησυχήσει τον πληθυσμό του νησιού καθώς δεν γίνονται αισθητοί, αν και επιφανειακοί, λόγω της μεγάλης απόστασης από τα νότια παράλια της Κρήτης..

newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button