ΔΙΑΦΟΡΑ

Koρωvοϊός: Είvαι Οpιστικό! Aυτά Είvαι Τα Νέα «Σκληpά» Μέτpα Πoυ Θα Απoγοητεύσουν Πoλλoύς

Koρωvοϊός: Είvαι Οpιστικό! Aυτά Είvαι Τα Νέα «Σκληpά» Μέτpα Πoυ Θα Απoγοητεύσουν Πoλλoύς

Τα νέα δυστυχώς δεν είναι ενθαρρυντικά.

Σε μία προσπάθεια να υπάρξει «φρένο» στη διασπορά του ιού, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση αποφάσισε μία σειρά μέτρων που θα ισχύσουν. Προβληματισμός και ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί…

Τα νέα δυστυχώς δεν είναι ενθαρρυντικά.

Σε ισχύ πλέον τα νέα μέτρα πιο σκληρά μέτρα.

Σε μία προσπάθεια να υπάρξει «φρένο» στη διασπορά του ιού, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση αποφάσισε μία σειρά μέτρων που θα ισχύσουν.

Προβληματισμός και ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Οι ειδικοί αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, μιλούν πλέον όλο και πιο ανοιχτά για την

επιβολή lockdown σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Δευτέρα.

Σε μία προσπάθεια να υπάρξει «φρένο» στη διασπορά του ιού, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση αποφάσισε μία σειρά μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο στην Αττική, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τηλεργασία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως έχει πέσει στο τραπέζι και θα είναι το επόμενο «όπλο» της κυβέρνησης η επιστροφή των SMS – ενδεχομένως σε πρώτο στάδιο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους – αλλά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12 ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός σε πλατείες.

Η Αττική βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό με την κυβέρνηση να θέτει σε ισχύ από τη Δευτέρα και για τις επόμενες 15 μέρες νέα μέτρα σε μία ύστατη προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα στην Αττική.

Τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό διασποράς του ιού γίνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο, αφορά στην τηλεργασία τόσο στον ιδιωτικό όσο

και στον δημόσιο τομέα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 29,07% των κρουσμάτων αφορά σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, ενώ ακολουθούν με περίπου 13% οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για τα υπόλοιπα είδη εργαζομένων τα ποσοστά είναι μονοψήφια.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα τη Δευτέρα

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν με ορίζοντα εφαρμογής από τη Δευτέρα και για 14 μέρες εστιάζουν στις δημόσιες συναθροίσεις με πλαφόν εννέα ατόμων, ενώ θέτουν περιορισμούς στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδεία). Επίσης προβλέπουν πάγωμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και τηλεργασία σε δημόσια και ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

– Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος)

– Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

– Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις

– Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

– Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -π.χ. μετανάστες- σε ξενοδοχεία καραντίνας

– Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

1. Υποχρεωτική τηλεργασία για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να τελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα: στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.

2. Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

3. Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

4. Εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid test του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την συνεχόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας -π.χ. σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία….

tovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button