ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέροχο πρωινό με ψωμί του τόστ στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού  (115 γρ.) μαργαρίνη Becel ProActiv ή άλλη επιλογής σας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. βανίλια
  • για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22×32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
  2. Χτυπήστε καλά μαζί τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αυγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αυγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε, με τη βοήθεια ενός πινέλου, με το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
  3. Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί» το ψωμί τα υγρά του. Αν το θέλετε για πρωινό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο.
  4. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λ. Τα πρώτα 30 λ το ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζετε τα τελευταία 15 λ. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button