ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: Μην πλένετε τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Ζέστη και συνεχόμενες λασποβροχές θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φέρει λασποβροχές από σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν από την Αφρική προς τη χώρα μας, με την άνοδο της θερμοκρασίας ακόμα και στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός σήμερα, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο οποίος αναμένεται αργότερα μέσα στη μέρα να συνοδευτεί και από βροχές αλλά και λασποβροχές, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες μέσα στο Ιόνιο, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Λόγω των ισχυρών νοτιάδων θα μεταφερθεί αφρικανική σκόνη και θα ανέβει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά που θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη βόρεια Κρήτη. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα δείχνει 18 και στα ανατολικά 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές συννεφιές αναμένονται σήμερα στη Αττική, όπου κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Παράλληλα, είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες λασποβροχές από το απόγευμα και στη συνέχεια στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη οι πιθανότητες για λασποβροχές είναι μεγαλύτερες, ιδιαίτερα προς το απόγευμα. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες, ενώ ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη θα προσεγγίσει του 18 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αφρικανική σκόνη κινείται βορειοδυτικά και θα περάσει πάνω από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία και στην συνέχεια θα κινηθεί προς τα βόρεια Βαλκάνια.

Το κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να περάσει από ολόκληρη τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Την Πέμπτη αναμένεται να εκτονωθεί το επεισόδιο της αφρικανικής σκόνης προς την πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, είτε με τις λασποβροχές που θα σημειωθούν, είτε με την βοήθεια των ανέμων.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button