ΚΟΙΝΩΝΙΑ

EKTAKTO: Πυρκαγιά καίει την περιοχή του Τσέρνομπιλ – Απελευθερώνεται η ίδια ποσότητα ραδιενέργειας του 1986

 

Ξαναζεί ο εφιάλτης του Τσέρνομπιλ, καθώς…
μια τεράστια πυργκαγιά αυτή τη στιγμή κατακαίει τα γύρω δάση και πλησιάζει τις ερειπωμένες εγκαταστάσεις αλλά και το θαμμένο πυρηνικό αντιδραστήρα, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα προκαλώντας ένα νέο πυρηνικό “σύννεφο” ακριβώς όπως και το 1986.

Πρόκειται για ευθύνη του φιλοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο παραμέλησε την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, καθώς είχε ως προτεραιότητα να σκοτώνει τους ρωσόφωνους πολίτες του στην Α.Ουκρανία και στην Οδησσό και αυτή τη στιγμή, με την ανοχή των ΗΠΑ που το στηρίζουν, έχουν επιτρέψει να ξαναζήσει ο κόσμος τον πυρηνικό εφιάλτη.

Μια καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει δάση γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ φέρνει ανατριχιαστικές μνήμες από τον εφιάλτη της έκρηξης του 1986 – από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία που μετέφερε τόνους ραδιενέργειας στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Όπως λένε ειδικοί επιστήμονες «είναι σαν να ζούμε ξανά το Τσέρνομπιλ» προειδοποιώντας ότι όλα τα ραδιενεργά υλικά που κατέπεσαν στο έδαφος και απορροφήθηκαν από τα δάση της περιοχής, απελευθερώνονται στον αέρα με τη φωτιά και θα τα αναπνέουν οι κάτοικοι.

Οι αρμόδιες αρχές της Ουκρανίας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού καθώς η κατάσταση χειροτερεύει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ.

 

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button