ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιαξτε Κρεμμυδόσουπα.

Υλικά

  • Κρεμμύδια 700 γρ κομμένα ροδέλες
  • Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Βούτυρο 60 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 3 κουταλιές σούπας
  • Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
  • Ζωμός κότας λιωμένος σε 7 ποτήρια νερού
  • Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Πιπέρι κόκκινο προαιρετικά
  • Κρουτόν προαιρετικα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε τα κρεμμύδια που αφού τα καθαρίσαμε τα κόψαμε σε ροδέλες , τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα σκόρδα ανακατεύουμε, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας που λιώσαμε σε μια κατσαρολίτσα με  7 ποτήρια νερού, προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ,ρίγανη και τον μαϊντανό και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή με κρουτόν και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά).

 ΠΗΓΗ chefoulis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button