ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Σοκ από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ο κορονοϊός και οι υπο-παραλλαγές του δεν έχουν φύγει, τόνισε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.Ο κορονοϊός και οι υπο-παραλλαγές του παραμένουν, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πιο συγκερκιμένα, η κα Παγώνη υπογράμμισε πως «Η καινούρια παραλλαγή, η ERIS, η οποία βρίσκεται πλέον κοντά μας, σε ιδιαίτερες περιοχές όπως είναι η Κρήτη, είναι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Γι αυτό και έχουμε πει ότι ιδιαίτερα οι νέοι, οι οποίοι μπορούν να περνούν τη νόσο με πολύ ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να προσέξουν γιατί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και αυτοί που έχουν τα υποκείμενα νοσήματα, αν νοσήσουν μπορούν να κάνουν επιπλοκές, μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και γι αυτό πρέπει να σταματήσει η διασπορά, με τα μέτρα τα ατομικά τα δικά μας, με προσοχή. Αν νοσήσουμε παραμένουμε στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο εάν είμαστε σε διακοπές. Πίεση στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Όσον αφορά στα συμπτώματα, σημείωσε ότι η ERIS φέρνει κεφαλαλγία, πονόλαιμο, κακουχία, καταρροή. “Ο πυρετός δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις και όταν εμφανίζεται είναι για έως δύο εικοσιτετράωρα. Δεν συγκρίνεται με τα συμπτώματα των προηγούμενων μεταλλάξεων της Όμικρον, αλλά δεν παύει όμως να νοσεί ο ασθενής. Δεν παύει να υποφέρει και θα πρέπει να είναι στο σπίτι του για να μη μεταδώσει.

Βλέπουμε ότι τα ποσοστά στη Βρετανία, στη Βόρεια Αμερική και στις άλλες χώρες είναι πολύ υψηλά. Εάν προσέξουμε ιδιαίτερα δεν θα έχουμε αυτή τη μετάδοση, η οποία μας φοβίζει γιατί τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία, θα μπούμε σε κλειστούς χώρους. Αλλάζει μετά όλη η κατάσταση και φοβόμαστε μην έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κύμα“.

Σχετικά με τα εμβόλια, η κα Παγώνη σημείωσε ότι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και ακόμα αντισώματα υπάρχουν. “Βέβαια δεν έχουμε τα αντισώματα, όπως είχαμε τον πρώτο καιρό. Τα αντιικά φάρμακα, τα οποία βοήθησαν τους μεγάλους σε ηλικία πάνω από 64 ετών και αυτούς που είχαν υποκείμενα νοσήματα και αυτά βοήθησαν πάρα πολύ.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τα αντισώματα που έχουμε, τα εμβόλια που έχουμε κάνει και τα αντιικά φάρμακα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την υπο-παραλλαγή ακόμα. Όσον αφορά τα καινούργια εμβόλια, αυτό που θέλω να πω είναι να μην βιαζόμαστε. Ήδη οι εταιρείες έχουν προχωρήσει.

Ήδη υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές που προχωρούν στις φάσεις των εμβολίων, γιατί κάθε εμβόλιο έχει κάποιες φάσεις να δεις τις παρενέργειες και τελικά να πάρεις και την υπογραφή και να κλείσει ο φάκελος. Αυτά θα γίνουν και μόλις τελειώσουν οι επιτροπές εμβολιασμού σε κάθε χώρα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα μας ενημερώσει τι πρέπει να κάνουμε και θα προχωρήσουμε“.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι προς το παρόν τα πράγματα είναι αντιμετωπίσιμα. “Αυτό που για εμάς έχει περισσότερη σημασία είναι ότι δεν πιεζόμαστε στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε για όλα τα υπόλοιπα, γιατί θέλουμε προσλήψεις προσωπικού, γιατί θέλουμε χρηματοδότηση“.

πηγη diaforetiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button