ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έκτακτη είδηση – Βυθίστηκε Πλοίο στην Χώρα

Φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου – Βρέθηκε σώος ένας ναυτικός

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών ανοιχτά της Λέσβου, μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «Raptor» με σημαία Κομόρες και 14 άτομα πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού.

Προς το παρόν έχει εντοπιστεί μόνο ένας ναυτικός που περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Αιγύπτιος διασωθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Το πλοίο μήκους 106 μέτρων είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Οι πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι μετά τις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη, στις 8.20 εξέπεμψε σήμα mayday όπου δήλωσε και κάποια κλίση και έπειτα χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παραλληλα στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα σε ύψος.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, ενας Ινδός και 11 Αιγύπτιοι. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.

 

 

Στις έρευνες συμμετέχουν συνολικά 9 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 

 

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button