ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτή η Φωτογραφία έγινε Viral Παγκοσμίως από την Πρώτη Στιγμή. Μπορείτε να Καταλάβετε το Γιατί;

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στο νεογέννητο και τους γονείς του με την άμεση επαφή με το δέρμα. Υπάρχει λόγος που οι γιατροί τοποθετούν το νεογέννητο στην αγκαλιά της μητέρας μόλις γεννηθεί.

Όχι μόνο η άμεση επαφή με το δέρμα βοηθάει στην ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, αλλά ρυθμίζει και τη θερμοκρασία του σώματος του νεογέννητου, κατά τέτοιο τρόπο που ούτε οι θερμοκοιτίδες μπορούν. Σε χώρες όπως η Σουηδία και η Δανία, η άμεση επαφή με το δέρμα είναι τόσο σημαντική μετά τη γέννα, που γίνεται ακόμα και σε πρόωρα μωρά.  Ενώ υπάρχει η σκέψη ότι η άμεση επαφή με το δέρμα είναι κάτι που συμβαίνει ανάμεσα στη μητέρα και το νεογέννητο, στην πραγματικότητα είναι μια πρακτική που μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια.

Γι” αυτό η παρακάτω φωτογραφία ενός πατέρα και του γιου του που κρατάνε αγκαλιά και σε άμεση επαφή με το δέρμα τα πρόωρα δίδυμα της οικογένειας, είναι τόσο συγκινητική και σημαντική. Αν και η αρχική φωτογραφία μοιράστηκε πέρυσι από τη σουηδική σελίδα Forældre og Fødsel στο Facebook, πρόσφατα μεταφράστηκε στα Αγγλικά και μοιράστηκε στη σελίδα NINO Birth στο Facebook. Από το Σάββατο που δημοσιοποιήθηκε, μαμάδες από όλο το κόσμο έχουν σχολιάσει πόσο συγκινητική στιγμή είναι.

“Πέρασα δύο μήνες έχοντας το γιο μου πάνω στο δέρμα μου από το πρωί ως το βράδυ. Γεννήθηκε 2 μήνες πρόωρα. Μια πανέμορφη εμπειρία! ” σχολιάζει μια μητέρα. “Πόσο εύχομαι να μπορούσα να κρατήσω το γιο μου όταν γεννήθηκε 31 εβδομάδων και ζύγιζε 1,1 κιλά. Μισούσα να τον βλέπω στη θερμοκοιτίδα και ήθελα απεγνωσμένα να τον κρατήσω. Αυτό έχει περισσότερο νόημα,” σχολιάζει μια άλλη μητέρα. Credit: mommypage.com

πηγη relax-news.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button