ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς να δακρύσετε! !

Έχει συμβεί σε όλους μας να καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και λίγα λεπτά μετά να είναι σαν να είδαμε μόλις Το Ημερολόγιο!

Αυτή η αλλόκοτη παρενέργεια του κρεμμυδιού είναι στην πραγματικότητα ένας μηχανισμός άμυνας του οργανισμού μας. Τα δάκρυα βοηθούν να απομακρυνθούν από το μάτι τα ερεθιστικά θειούχα σύνθετα που μεταφέρονται με τις αναθυμιάσεις και τα σταγονίδια του κρεμμυδιού.

Εάν οι θειούχες ενώσεις δεν φτάσουν στα μάτια μας, δεν θα τα ερεθίσουν και δεν θα κλάψουμε, όμως στην πράξη αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Η μάσκα που χρησιμοποιούμε στην κολύμβηση είναι για πολλούς μια καλή λύση ανάγκης, υπάρχει όμως ένας ακόμη πιο απλός τρόπος να αποφύγετε τις… περιττές συγκινήσεις!

Τι πρέπει να κάνετε; Να βάλετε το κρεμμύδι στο ψυγείο πριν το κόψετε. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις που οδηγούν στην απελευθέρωση των σύνθετων χημικών ουσιών κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού των ματιών.

Μπορείτε να διατηρείτε μερικά κρεμμύδια μονίμως στο ψυγείο, σε περίπτωση που τα χρειαστείτε.

onmed.gr

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button