ΔΙΔΑΧΕΣ

Κάποτε ο Θεός είπε σε έναν πιστό του….(Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε το)

Κάποτε ο Θεός είπε σε έναν πιστό του….(Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε το)

Κάποτε ο Θεός είπε σε έναν πιστό του : “Βαρέθηκα τα ατέλειωτα παρακάλια σου. Αποφάσισα, λοιπόν, να σου δώσω ΤΡΙΑ πράγματα που θα μου ζητήσεις. Πρόσεξε όμως να τα επιλέξεις σωστά, γιατί ΔΕΝ θα σου ξαναδώσω τίποτα πια”.

Ο πιστός, πολύ ευχαριστημένος από τη γενναιοδωρία του Θεού, έκανε την ΠΡΩΤΗ ευχή: “Θέλω να πεθάνει η γυναίκα μου και να παντρευτώ μια άλλη, πιο νέα και πιο όμορφη” Η επιθυμία του εκπληρώθηκε αμέσως !

Όταν όμως πέθανε η γυναίκα του, συνειδητοποίησε ότι έχασε έναν θησαυρό. Ότι καμιά άλλη γυναίκα δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτήν που “έφυγε”. Ήταν γλυκιά, ήταν τρυφερή, τον αγαπούσε, τον φρόντιζε… Έτσι ζήτησε από τον Κύριο να την επαναφέρει στη ζωή. Και ο Κύριος εκπλήρωσε αμέσως κι αυτή του την ευχή.

ΤΩΡΑ όμως του έμενε μόνο μια ευχή να κάνει… και έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός… δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη. Αλλά, τι να ζητούσε ; Κάποιοι τον συμβούλεψαν να ζητήσει ΑΘΑΝΑΣΙΑ.

Τι να την κάνεις όμως την αθανασία, αν δεν υπάρχει καλή υγεία ;…Και τι να την κάνεις την υγεία, αν δεν έχεις λεφτά ;… Και τα λεφτά τι να τα κάνεις, αν δεν έχεις αγάπη στη ζωή σου ;…

ΠΕΡΑΣΑΝ χρόνια κι ο ανθρωπάκος δεν μπορούσε ν’ αποφασίσει ΤΙ να ζητήσει στην τρίτη ευχή. Ζωή, υγεία, πλούτη, εξουσία, ή αγάπη ;…

Τελικά είπε στον Θεό : “Κύριε, σε παρακαλώ, συμβούλεψέ με τι να σου ζητήσω “. Ο Κύριος τον άκουσε, γέλασε και είπε : “Ζήτα μου να είσαι ικανοποιημένος, ανεξάρτητα από το τι λαμβάνεις”.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button