ΘΑΥΜΑΤΑ

Ότι δεν πέτυχε η Επιστήμη το πέτυχε η βαθιά πίστη στον Θεό και τον Άγιο Σάββα

ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ: Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τουριστών επισκέφθηκε την Κάλυμνο, γιά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σε κάποιο βιβλιοπωλείο του Νησιού αγόρασαν δώρα, και ο Νίκος ο βιβλιοπώλης τους πρόσφερε γιά ευλογία ένα εικονάκι του Αγίου Σάββα.

Στην ερώτηση τους:

«Ποιός είναι αυτός που εικονίζεται στο εικονάκι;».

Η απάντηση ήταν:

«Είναι ο Άγιος του Νησιού μας, ο Άγιος Σάββας!».

Οι τουρίστες ερώτησαν πάλι, με απορία:

«Γιατί είναι Άγιος; Tί έκανε;».

«Είναι Άγιος, γιατί αγάπησε πολύ τον Θεόν, ασκήτευσε, έκανε και κάνει πολλά θαύματα, θεραπεύει καρκινοπαθείς, άτεκνα ζευγάρια τα βοηθάει να κάνουν παιδιά…», απάντησε ο Νίκος.
Μόλις άκουσαν την απάντηση, φωνάζουν την κόρη τους με τον άνδρα της, που περίμεναν έξω από το βιβλιοπωλείο, και ζήτησαν από τον Νίκο να επαναλάβει τα σχετικά με τον Άγιο Σάββα και την βοήθεια που προσφέρει σε άτεκνα ζευγάρια, να αποκτήσουν παιδί. Τα παιδιά αυτά, ήταν πολλά χρόνια παντρεμένα, αλλά δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί.

Η κόρη άκουσε με πολλή προσοχή όλα αυτά που της είπαν γιά τον Άγιο Σάββα και ζήτησε, εάν επιτρέπεται, να επισκεφθούν τη Μονή του Αγίου. Η απάντηση βέβαια ήταν θετική.

Η κοπέλα αυτή, δεν ήταν Ορθόδοξη, αλλά είχε πολύ σεβασμό, οπότε με την είσοδο τους στο Μοναστήρι, ερώτησε την γερόντισσα, εάν μπορούσε να εισέλθη στην Εκκλησία και να προσκυνήσει τη λάρνακα όπου φυλάσσεται ολόσωμο το σκήνωμα του Αγίου Σάββα.

Η γερόντισσα έδωσε ευλογία. Η κοπέλα προσκύνησε με ευλάβεια, και γονατισμένη αρκετή ώρα μπροστά στην λάρνακα, κλαίγοντας, προσευχόταν, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Άγιε Σάββα, εγώ δεν είμαι Ορθόδοξη, δεν ξέρω πολλά πράγματα γιά το Χριστό, αλλά πιστεύω στον Θεό,
πιστεύω ότι μπορείς να μας βοηθήσεις»!

Αφού σηκώθηκε, της έδωσε η γερόντισσα λίγο λαδάκι από το καντήλι του Αγίου, ενώ την σταύρωσε και στην κοιλιά της.

Ένα χρόνο μετά…
Το ηλικιωμένο μαζί με το νέο ζευγάρι, ήλθαν πάλι στην Κάλυμνο, επισκέπτονται το βιβλιοπωλείο όπου ευρήκαν τον Νίκο και τον χαιρέτισαν με χαρά.
Εκείνος στην αρχή  δεν τους θυμήθηκε, στην συνέχεια βέβαια ήλθε στην μνήμη του η περσινή συνάντηση μαζί τους και τους υποδέχθηκε με χαρά. Χαρά μεγάλη διότι δεν ήταν μόνοι τους.
Η κόρη κρατούσε ένα νεογέννητο μωράκι στην αγκαλιά της!

«Από εδώ η Σαββίνα» του είπαν!

Το πανέμορφο αυτό κοριτσάκι το είχαν βαπτίσει Ορθόδοξη Χριστιανή και το είχαν ονομάσει Σαββίνα!
Συγχρόνως, είχαν βαπτισθή Χριστιανοί και οι ηλικιωμένοι γονείς και το νεαρό ζευγαράκι, από τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Ware στην Αγγλία!
Ζήτησαν από τον Νίκο, αν μπορεί να τους ανεβάσει στη Μονή του Αγίου Σάββα να ευχαριστήσουν τον Όσιο!
Μόλις έφθασαν, με μεγάλη συγκίνηση η μητέρα του παιδιού, τοποθετεί τη μικρή Σαββίνα πάνω στη λάρνακα του Αγίου και του λέει: «Τake it, this is yours it’s not mine!»  Δέξου το αυτό το μωρό, είναι δικό σου, δεν είναι δικό μου!)

Η κοπέλα εκείνη, είχε φέρει από την Αγγλία ένα τεράστιο χαρτοφύλακα, γεμάτο εξετάσεις και ιατρικές γνωματεύσεις από τα καλλίτερα Νοσοκομεία, που της απέκλειαν να μείνει έγκυος λόγω σοβαρού προβλήματος στις σάλπιγγες.

Είχαν δοκιμάσει όλα τα επιστημονικά μέσα και είχαν δαπανήσει αρκετά χρήματα, πουλώντας μάλιστα και ένα οικόπεδο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.
Ό,τι δεν επέτυχε η Επιστήμη, το επέτυχε η βαθειά πίστη εις τον Θεόν συνδυασμένη με την αυθόρμητη προσευχή και εμπιστοσύνη, της νέας κοπέλας, στις πρεσβείες του Αγίου Σάββα της Καλύμνου!

dromokirix.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button