ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη ανακηρύχθηκε ως αγία από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η Μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη ανακηρύχθηκε ως αγία από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μοναχή Γαβριηλία: Η ιστορία της

Γεννημένη στις 2 Οκτωβρίου του 1897 στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η μικρότερη κόρη ενός αξιόλογου πατρικού σπιτιού. Ο πατέρας της ήταν ως ξυλέμπορος. Η Αυρηλία, όπως ήταν το όνομά της πριν εισέλθει σε μοναστήρι, ανέπτυσσε από πολύ μικρή ηλικία αγάπη για τη γνώση.

Αφού ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο, ανέβηκε στην Ελβετία για σπουδές στη Γεωπονική Σχολή. Το 1923, με την επιστροφή της στην Ελλάδα, διατήρησε το πάθος της για τη γνώση. Κατέληξε να γίνει η δεύτερη γυναίκα που εγγράφηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Στα 60 της χρόνια αποφάσισε να αλλάξει ζωή:

Στα 60 της χρόνια, το 1950, αφού είχε αφιερώσει τη ζωή της στη γνώση, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα υλικά αγαθά και να ακολουθήσει τον δρόμο της πνευματικής αφοσίωσης. Ως φυσικοθεραπεύτρια, ταξίδεψε στην Ινδία με σκοπό να βοηθήσει τους λεπρούς και τους αρρώστους.

Εκεί, για περίπου πέντε χρόνια, όλοι την αναγνώριζαν ως αδελφή Λίλα. Παρά την ακατάπαυστη προσφορά της, πάντοτε βρίσκονταν χωρίς χρήματα στην τσέπη της, αφήνοντας όλη την εμπιστοσύνη στον Θεό.

Ακολούθησε μια περιοδεία στην Αφρική και, στη συνέχεια, στην Αθήνα, όπου υποδέχθηκε καθημερινά δεκάδες ανθρώπους για πνευματική καθοδήγηση. Κατέληξε την τελευταία περίοδο της ζωής της σε ένα μικρό δωματιάκι στη Λέρο.

 

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button