ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν η κόρη της γεννήθηκε «διαφορετική» καταρρακώθηκε. Μέχρι που έφτιαξε αυτή τη λίστα! !

Όταν μια μητέρα μάθει ότι το νεογέννητο παιδί της είναι διαφορετικό ή έχει ειδικές ανάγκες, είναι φυσικό να τρομάξει και να νιώσει καταρρακωμένη.

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι η μητέρα αρχίζει να σκέφτεται όλα αυτά τα πράγματα που το παιδί της δεν θα μπορέσει ποτέ στη ζωή του να κάνει.

Κάπως έτσι σκέφτονταν και η μαμά της Αντέλ μέχρι που αποφάσισε να δει τα πράγματα λίγο.. ανάποδα. Πήρε ένα χαρτί και αντί να γράψει όλα αυτά που η κόρη της δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει στη ζωή της, σημείωσε όλα όσα είναι βέβαιη ότι θα κάνει, ανεξάρτητα από την κατάσταση της. Και δεν είναι λίγα..

Η λίστα της μαμάς της Αντέλ είναι γεμάτη από ενθάρρυνση και αισιοδοξία. Και δεν απευθύνεται μόνο στην Αντέλ και στην μαμά της. Απευθύνεται σε όλους! «Αυτά είναι τα πράγματα που η κόρη μου η Αντέλ και οι φίλοι της, θα μπορούν να κάνουν: 1. Θα αλλάξει τον κόσμο. 2. Θα επηρεάσει ζωές. 3. Θα χαμογελά (και αυτό είναι κάτι που το κάνει ήδη!)

 

4. Θα αγαπήσει πολύ και έντονα.5. Θα μπορεί να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 6. Θα κάνει φίλους.7. Θα πάει σε σχολείο με άλλα παιδιά.8. Θα μπορεί να γίνει εθελοντής.9. Θα εργαστεί.10. Θα κάνει τους άλλους να γελούν.11. Θα διδάξει στον κόσμο την καλοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό.12. Θα ταξιδέψει.13. Θα χορέψει.14. Θα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος

15. Θα πάει στο κολέγιο.16. Θα βγει ραντεβού.17. Θα νιώσει την απογοήτευση.18. Θα πει ανέκδοτα.19. Θα μας κάνει υπερήφανους.20. Θα μάθει δεξιότητες για να βελτιώσει τη ζωή της. 21. Θα συζητήσει μαζί με τους γονείς της.22. Θα μάθει να οδηγεί αυτοκίνητο.23. Θα μαζέψει εμπειρίες.24. Θα μας διδάξει ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε.25. Θα μας δείξει πια είναι η αληθινή ομορφιά.26. Θα απολαύσει τη ζωή

27. Θα δημιουργήσει ειρήνη. 28. Θα μας μάθει την ειλικρίνεια. 29. Θα μας αγκαλιάζει και θα το εννοεί. 30. Θα μας διδάξει ότι το να δίνεις είναι καλύτερο από το να παίρνεις.31. Θα μας μάθει πώς να φροντίζουμε τους άλλους.32. Θα μας δείξει πώς είναι να ακούς χωρίς να κρίνεις.33. θα μας βοηθήσει να δούμε πως η σκληρή δουλειά πάντα δικαιώνεται.34. Θα μπορεί απλά να χαλαρώσει.35. Θα μπορεί να κάνει κάτι που είναι έξω από τα όρια. 36. Θα μάθει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

 

 

37. Θα είναι αληθινή. 38. Θα μάθει να λέει αυτό που εννοεί και να εννοεί αυτό που λέει39. Θα μάθει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.40. Θα μας ενθαρρύνει να βρούμε τις δυνάμεις μας και τα ταλέντα μας.41. Θα μας μάθει να μην κρίνουμε τους άλλους.42. Θα μας μάθει πως να αγαπάμε άνευ όρων. 43. Θα έχει αδιαμφισβήτητες ικανότητές και δυνατότητές

44. Θα καταλάβει ότι η ζωή είναι τελικά πολύ όμορφη.45. Θα εκτιμήσει την αξία της οικογένειας και της φιλίας.46. Θα μας μάθει την υπομονή.47. Θα διδάξει στους άλλους πως να εκτιμήσουν τη ζωή και να τη ζήσουν στο έπακρο. 48. Θα μας διδάξει να στεκόμαστε για λίγο, να κοιτάζουμε γύρω μας, να ακούμε, να μιλάμε και να είμαστε καλοί φίλοι. 49. Θα μπορεί να αθληθεί, θα συμμετέχει σε αγώνες, θα κερδίσει βραβεία και θα κουτσομπολεύει με τις φίλες της .50. Θα γεμίσει τη ζωή μας και την ζωή όλων όσων βρίσκονται δίπλα της»

Η διαφορετικότητα είναι όμορφη, δεν είναι λάθος. Αυτή η μητέρα το απέδειξε περίτρανα!

πηγη dinfo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button