ΔΙΔΑΧΕΣ

Άγιέ μου Γέροντα, τι ήταν αυτά που μου είπες!

Όσιος Πορφύριος

Σε μία επίσκεψή μου στον Γέροντα, είχα καθίσει δίπλα του και μιλούσαμε. Εκείνος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβατάκι του κι εμείς απαντούσαμε σε ό,τι μας ρωτούσε. Χτύπησε το τηλέφωνο και ο Παπούλης απάντησε, με ανοιχτή όμως ακρόαση, οπότε άκουγα κι εγώ.

– Γέροντα, την ευχή σου.
– Του Κυρίου.
– Είμαι ο τάδε γιατρός, Γέροντα.
– Τι κάνετε;

Άρχισε ο γιατρός να λέει για την οικογένειά του.

– Εύχομαι. Τι έκανες με το βιβλίο που γράφεις;
– Α, Παπούλη, άκουσε να δεις τι έχω γράψει. Και του μιλούσε για κάποια επιστημονικά θέματα, που δεν καταλάβαινα ιδιαίτερα.

Ο Γέροντας τον διέκοψε… – Άκουσε να σου πω εγώ πώς τα βλέπω.

Κι αρχίζει τότε ο Άγιος να μιλάει, κάνοντας μία παραστατικότατη και εκπληκτική περιγραφή για το ανθρώπινο σώμα. Συνέχισε με τα νεύρα. Πώς είναι οι διασταυρώσεις τους, πώς λειτουργούν, πώς λειτουργεί η καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι, το πάγκρεας, η χολή.

Του περιέγραψε με μεγάλη ακρίβεια πώς κυκλοφορεί το αίμα, ποιο όργανο κάνει πρώτα την κίνηση και πώς ακολουθούν όλα στην λειτουργία του σώματος. Αφού τελείωσε τις περιγραφές του, λέει στον γιατρό:

– Τα λέω καλά;
– Γέροντα, Παπούλη μου, άγιέ μου Γέροντα, τι ήταν αυτά που μου είπες!
– Χε, χε… Τα λέω καλά;
– Εσύ, Παπούλη, τα ξέρεις καλύτερα από εμένα. Εγώ δεν τα γνωρίζω με τόση ακρίβεια. Έπρεπε να σε είχα ρωτήσει πριν αρχίσω να γράφω το βιβλίο μου. Μα, Γέροντα, τα έχεις διαβάσει αυτά που μου είπες;
– Όχι, δεν τα έχω διαβάσει· η Χάρις του Θεού μου τα δείχνει. Κατάλαβες; Ε, εύχομαι, εύχομαι. Σε αφήνω. Την ευχή του Χριστού.

Κλείνει το τηλέφωνο και μου λέει: – Ο καημένος, είναι πολύ καλός,

Απόσπασμα από το βιβλίο του Παρασκευά Λαμπρόπουλου, «Οι εμπειρίες μου κοντά στον Άγιο Πορφύριο», των εκδόσεων η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Μήλεσι 2015. pemptousia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button