ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Οι χύτρες ταχύτητας είναι πολύ χρήσιμες στην κουζίνα, ειδικά επειδή μπορούν να μαγειρέψουν γρήγορα φαγητά με μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στη χύτρα ταχύτητας.

Το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας μπορεί να είναι γρήγορο και νόστιμο. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας για να ετοιμάσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος γεύματος, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω τρόφιμα. Θα σας παρουσιάσω 9 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας!

Άπαχα κρέατα

 

Μια χύτρα ταχύτητας μπορεί να είναι ιδανική για το μαγείρεμα κρέατος γιατί μπορεί να ψήσει τα κρέατα όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, εάν βάλετε άπαχα κρέατα, όπως στήθος κοτόπουλου ή μπριζόλες φιλέτου σε χύτρα ταχύτητας, είτε θα διαλυθούν εντελώς είτε θα γίνουν σαν λάστιχο.

Πάρα πολλά υγρά

 

Επειδή η χύτρα ταχύτητας δεν παίρνει πολύ ατμό, το νερό που βάζετε μέσα σε αυτήν δεν μειώνεται πολύ. Γι’ αυτό πρέπει να μειώσετε την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείτε για μια κανονική κατσαρόλα στο μισό για μια χύτρα ταχύτητας.

Καλοκαιρινά λαχανικά

 

Τα καλοκαιρινά λαχανικά όπως τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια και ο αρακάς είναι πολύ ευαίσθητα για να τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας. Ωστόσο, είναι εξαιρετικό για να μαλακώσει τα ριζώδη λαχανικά όπως το παντζάρι και το καρότο.

Έντονα μπαχαρικά

 

Τα μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν προσθέτουν περισσότερη γεύση στο φαγητό μέσα στη χύτρα ταχύτητας λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας που δημιουργείται μέσα σε αυτήν.

Επομένως, είτε μειώστε την ποσότητα των μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσετε είτε προσθέστε μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος.

Ξηρά φασόλια

 

Ορισμένα είδη αποξηραμένων φασολιών περιέχουν μια τοξική ουσία που πρέπει να καταστραφεί με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, πριν βάλετε φασόλια στη χύτρα ταχύτητας, βράστε τα για 10 λεπτά σε μια κανονική κατσαρόλα, πλύντε τα και μετά βάλτε τα στη χύτρα ταχύτητας.

Κρέατα με πέτσα

 

Τα κρέατα που μαγειρεύονται με πέτσα, όπως τα μπούτια κοτόπουλου, χρειάζονται σιγανή φωτιά γι’ αυτό και στη χύτρα ταχύτητας δεν ψήνονται καθόλου καλά!

Φρέσκα βότανα

 

Τα βότανα όπως ο βασιλικός, ο κόλιανδρος ή η μέντα χάνουν τη μυρωδιά τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σε μία χύτρα ταχύτητας. Τα ξυλώδη βότανα όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι μπορούν να αντέξουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της χύτρας!

Θαλασσινά

 

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας!

Ζυμαρικά και ρύζι

 

Επειδή τα ζυμαρικά και το ρύζι περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, δεν είναι κατάλληλα φαγητά για μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας.

πηγη tospitakimou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button