ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φρατζολάκια βουτύρου με σουσάμι

18

 

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

250-300 ml περίπου χλιαρό νερό

1/3 φλιτζανιού βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, μισολιωμένο

λίγο αλάτι

μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια άνετη για ζύμωμα λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Τα ανακατεύετε με τα χέρια να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε στη συνέχεια λίγο λίγο το χλιαρό νερό,
βοηθώντας με τα χέρια να απορροφηθεί από το αλεύρι. Ξεκινάτε το ζύμωμα χρησιμοποιώντας κάθε τόσο κομμάτια από το μισολιωμένο βούτυρο που τα ενσωματώνετε στο ζυμάρι. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ομοιόμορφη κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια σας ούτε στα τοιχώματα της κούπας.

Στρώνετε μια λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνετε κομμάτια κομμάτια ζύμης –όσο χωράει στη χούφτα σας– και τους δίνετε σχήμα από μακρόστενο φρατζολάκι. Τα χαράζετε σε ένα δυο σημεία διαγωνίως, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα τοποθετείτε στη σειρά, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.

Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και τα αφήνετε στους 50º-70° C για περίπου 40′. Στη συνέχεια ανεβάζετε τη θερμοκρασία στου 180° C. Ψήνετε για άλλα 30’ με 40’ λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που σας αρέσει.

πηγη icookgreek.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button