ΔΙΑΦΟΡΑ

Απόλυτη ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο: “Είπα ψέματα, ποτέ δε με πείραξε” λέει τώρα ο καταγγέλλων για την ασέλγεια

“Είπε ψέματα το παιδί μου” λέει και η μητέρα του καταγγέλλοντα. Η πλευρά του πατρός Αντωνίου κατέθεσε την Δευτέρα στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα για τα αδικήματα της ασέλγειας σε ανήλικους, κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ύστερα από δύο καταγγελίες τροφίμων της δομής και τις οποίες ο ιερέας αρνείται κάνοντας λόγο για “μείζονα σκευωρία”

Απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση με τον πατέρα Αντώνιο της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα Τρίτη το TheNewspaper.gr που φέρνει στο φως  δύο νέες επιστολές, η μία από τον βασικό κατήγορο του ιερέα και η άλλη από την μητέρα του 16χρονου καταγγέλλοντα όπου ο μεν πρώτος ισχυρίζεται ότι είπε ψέματα, η δε μητέρα του επιβεβαιώνει ότι το παιδί της είπε ψέματα.

Στο μεταξύ, η πλευρά του πατρός Αντωνίου κατέθεσε την Δευτέρα στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα για τα αδικήματα της ασέλγειας σε ανήλικους, κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ύστερα από δύο καταγγελίες τροφίμων της δομής και τις οποίες ο ιερέας αρνείται κάνοντας λόγο για “μείζονα σκευωρία” όπως έγραψε το dikastiko.gr

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο: “Είπα ψέματα, ποτέ δε με πείραξε” λέει τώρα ο καταγγέλλων για την ασέλγεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με βιντεοληπτικό υλικό και γραπτή επιστολή που απέστειλε ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων, έχει πει ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο, παρασυρόμενος από σχέδιο που είχαν εξυφάνει προκειμένου να καταστραφεί η Δομή.

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο 16χρονος τρόφιμος της “Κιβωτού του κόσμου” και ένας εκ των βασικών κατηγόρων του ιερέα αναφέρει:

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε».

“Είπε ψέματα το παιδί μου, ποτέ δεν άπλωσε χέρι πάνω του ο π. Αντώνιος”

Παράλληλα, επιστολή έστειλε και η μητέρα του 16χρονου τρόφιμου, η οποία με δηλώσεις της στα ΜΜΕ στοχοποιούσε και κατηγορούσε ευθέως τον π. Αντώνιο ως υπαίτιο της παρενόχλησης του γιου της.

«Ονομάζομαι… είμαι η μητέρα του… που τον φιλοξενείτε στη δομή Κιβωτό στο Βόλο σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου που το θέλω πολύ και από τι μου είπε για ένα όνομα για κάποιον γ***** και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι» (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17.10.2023) .

“Με διώξανε από την Κιβωτό επειδή δεν κατέθεσα όσα ήθελαν κατά του π. Αντώνιου”

Σημαντικό είναι και το ιδιόχειρο σημείωνα (με ημερομηνία 26.10.2023) μίας τροφίμου που μεταξύ άλλων δηλώνει ότι την πλησίασε ο βασικός καταγγέλλων, αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης για να καταγγείλει ψευδώς τον ιερέα και επικεφαλής της “Κιβωτού του κόσμου” και λόγω της άρνησής της την εκδιώξανε.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει επί λέξη:

«Είμαι η… σήμερα είναι 26/10/2023 και θέλω να καταθέσω την δικιά μου αλήθεια σε σχέση με τα γεγονότα της Κιβωτού. Είμαι 19 ετών, βρισκόμουν στο σπίτι φιλοξενίας του Πειραιά με εισαγγελική παρέμβαση το 2014. Μεγάλωνα με αγάπη, ασφάλεια και στοργή. Πιο συγκεκριμένα, λάμβανα φροντίδα και απεριόριστη αγάπη από τον Πάτερ και την πρεσβυτέρα.

Πήγαινα φροντιστήριο ελληνικών και αγγλικών και φοιτούσα σε ιδιωτικό σχολείο. Εμείς τα παιδιά συμμετείχαμε σε δραστηριότητες ανθρωπιστικού χαρακτήρα και λαμβάναμε συμβουλές για την ζωή. Όταν ενηλικιώθηκα έλαβα υποστήριξη καθώς η παλιά διοίκηση κάλυψε τα πρώτα μου έξοδα, μου νοίκιασε σπίτι στην Κυψέλη και μου παρείχε έπιπλα και τρόφιμα. Παράλληλα, δέχθηκα και ψυχολογική υποστήριξη με όλα τα έξοδα καλυμμένα από την παλαιά διοίκηση. Όταν ξέσπασε όλη αυτή η κατάσταση, η ίδια ανάρτησα ένα κείμενο για την ψευδομαρτυρία και αυτό στάλθηκε και δημοσιοποιήθηκε αργότερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Διανούσα μια δύσκολη περίοδο με τα οικονομικά μου οπότε επέλεξα να συνεργαστώ με την καινούργια διοίκηση γιατί χρειαζόμουν άμεση βοήθεια. Οι όροι συνεργασίας ήταν οι εξής: να απομακρυνθώ από τα στελέχη της παλιάς διοίκησης και να δείξω στους υπόλοιπους ότι υποστηρίζω τις απόψεις των παιδιών που κατέθεσαν κατά του πατρός. Η πίεση της καινούργιας διοίκησης με τον καιρό συνεχιζόταν και γινόταν πιο έντονη.

Επικρατούσε μια μορφή εμφυλίου πολέμου στο κτήριο της Κιβωτού και υπήρχαν περιστατικά βίας, όπως για παράδειγμα με τον…και το περιστατικό οδηγήθηκε στις αρχές αφού σε καμία περίπτωση η βία δεν είναι λύση. Ο κύριος… μου είχε κλείσει ραντεβού με δικηγόρο να καταθέσω και όταν αρνήθηκα μου ανακοίνωσε την ημερομηνία λήξης της συνεργασίας. Οι συνέπειες ήταν να φύγω από την στέγη που μου παρείχαν και να μην λαμβάνω κάποια οικονομική ή υλική βοήθεια.

Τα παιδιά που κατέθεσαν κατά του πατρός, συγκεκριμένα, η… ο…και ο… με παρακαλούσαν να καταθέσω κατά και να προσέξω τι θα πω για να μην τους <<κάψω>>. Ο ίδιος ο 19χρονος, είχε έρθει στο Σύνταγμα να μου μιλήσει και μπερδευόταν και μου άλλαζε συνεχώς τις λεπτομέρειες για τα περιστατικά ασέλγειάς του, εκεί αντιλήφθηκα ότι λέει ψέματα και σταμάτησα οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία μαζί του. Είχα δεχθεί αρκετές απειλές που με έκαναν να δειλιάσω και να μην πω την αλήθεια μου. Για αυτό για λόγους ασφαλείας μετακόμισα Ίλιον με την βοήθεια της Εξέλιξης της ζωής.

Όταν συνειδητοποίησα ότι και αυτοί με πίεζαν με την υπόθεση αφού εργάζεται μάρτυρας κατά του πάτερ, η…  τσακώθηκα και μου λήξανε την συνεργασία και έτσι έχασα και τα δίδακτρα και την δουλειά μου θέλω να τονίσω ότι η Εξέλιξη ζωής συνεργάζεται με την καινούργια διοίκηση και από ό,τι φαίνεται είχαν τον ίδιο σκοπό να καταθέσω κατά της παλιάς διοίκησης μέσω ψυχολογικής πίεσης.

Ήθελαν να καταθέσω για περιστατικά βίας στον Πειραιά και όσο μου ήταν επιτρεπτό βάσει χρονολογίας να ισχυριστώ ότι ήμουν μπροστά σε περιστατικά που αφηγείται ο…  και να τον βοηθήσω στην κατάθεσή του. Έχω κάποιες επικοινωνίες με τα ανήλικα παιδιά του Πειραιά και μαθαίνω από έγκυρες πηγές ότι έχουν σεξουαλικές επαφές με ενηλίκους και καπνίζουν με γνώση των παιδαγωγών τους.

Έτυχε, συγκεκριμένα, να πετύχω πηγαίνοντας στην πρώην δουλειά μου, την … (ανήλικη) χωρίς λεφτά, εισιτήριο και συνοδό να πηγαίνει με προαστιακό στο Κιάτο στον αδελφό της, εντελώς μπερδεμένη με όλα αυτά θέλω να τονίσω την στάση που κρατά η καινούργια διοίκηση παραμελώντας τα παιδιά με μόνο της σκοπό το κέρδος και με την σειρά μου να μοιραστώ την αλήθεια γιατί η παλιά διοίκηση και ο Πάτερ είναι αθώοι και μας αγαπάνε πραγματικά και θέλουν μόνο το καλό μας. Τέλος, φοβάμαι που εκφράζω την αλήθεια γιατί όπως ανέφερα είχα δεχθεί απειλές και στο παρελθόν».

Η επιστολή φέρει Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ.

“O π. Αντώνιος ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητά μου”

Τέλος το φως της δημοσιότητας βλέπει και ένα ιδιόγραφο έγγραφο τετρασέλιδο σημείωμα με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2023. Ενός  νεαρού που σήμερα είναι 20 ετών και και είναι στην Κιβωτό από την ηλικία των 10 ετών. Ο ίδιος δηλώνει τη σεξουαλικότητά του και ισχυρίζεται ότι οι καταγγέλλοντες “λένε ψέματα” καθώς όπως λέει “ο π. Αντώνιος ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητά μου”.

ΠΗΓΗ:dikastiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button