ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο σύζυγος μου με βίασε λίγες ώρες αφού γέννησα το μωρό μας – Η αληθινή ιστορία της Νατάσα

«Ο σύζυγός μου με βίασε λίγες ώρες αφού γέννησα το μωρό μας»

Για οκτώ χρόνια η Νατάσα ζούσε με συνεχή τρόμο εξαιτίας του άντρα που θα έπρεπε να μπορεί να εμπιστεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο – τον ίδιο της τον σύζυγο, στη Μ. Βρετανία.

Ήταν μόλις 17 ετών όταν γνώρισε τον άντρα που την «έσπαγε λίγο περισσότερο κάθε μέρα» – τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Σε ένα σημείο η κακοποίηση ήταν τόσο άρρωστη που η Νατάσα βιάστηκε από τον σύζυγό της μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Είναι μία από τις γενναίες γυναίκες που ενέπνευσαν το περιοδικό ΟΚ! για να συνεργαστεί με την φιλανθρωπική οργάνωση ενδοοικογενειακής βίας Refuge για να βοηθήσεi αυτούς που είναι ευάλωτοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Η Νατάσα εξηγεί πώς παγιδεύτηκε για πρώτη φορά από τον καταχρηστικό σύζυγό της.

Είπε: «Φαινόταν σαν να είχε πραγματικά τη ζωή του συγκροτημένη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα τεράστιο τέρας. Για οκτώ χρόνια, έζησα με μια εκστρατεία κακοποίησης και με κάθε κακοποιητική πράξη · έσπαγα λίγο περισσότερο. Με το πρόσχημα της αγάπης, έκανε τον χειρισμό και την απομόνωση να μοιάζει με φυσιολογική συμπεριφορά».

Στη Νατάσα απαγορεύτηκε να εργάζεται επειδή ο σύζυγός της ήθελε να είναι ο μόνος που την στήριζε. Είπε στην τρομοκρατημένη σύζυγό του ότι το έκανε επειδή την αγάπησε τόσο πολύ, δεν χρειαζόταν να περάσω χρόνο με κανέναν άλλο». Μια βραδιά, η Νατάσα αισθάνθηκε μέχρι και ενοχές που ο άντρας της έκανε χρήση υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Η 31χρονη είπε: «Ήμουν σε ένα πάρτι όταν τηλεφώνησε και μου είπε ότι είχε πάρει υπερβολική δόση. Προφανώς, ήταν δικό μου λάθος επειδή δεν ήμουν στο σπίτι μαζί του». Εκτός από τη βία, η Νατάσα υπέστη ψυχικά βασανιστήρια, τα οποία κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη της και την έκαναν να πιστεύει ότι δεν μπορούσε να αφήσει τον κακοποιητικό σύντροφό της.

Εξήγησε: «Περπατούσα πάνω σε αυγά και άλλαξα τη συμπεριφορά μου για να κατευνάσω τον θυμό του. Μου πήρε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι ο σύζυγός μου με εξευτελίζει, με πληγώνει και με χειρίζεται ως μορφή ελέγχου και κακοποίησης. Θα με βίαζε και το επόμενο πρωί, θα συμπεριφερόταν σαν αυτό που είχε κάνει να ήταν εντελώς φυσιολογικό».

«Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου, το ένστικτο επιβίωσής μου ξεκίνησε. Ήθελα να φύγω, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω με ασφάλεια – ο σύζυγός μου είχε απειλήσει να σκοτώσει τα παιδιά αν προσπαθούσα», πρόσθεσε. Μετά από οκτώ χρόνια κακοποίησης η Νατάσα κάλεσε τη γραμμή βοήθειας του Refuge για ψυχολογική στήριξη τον Ιανουάριο του 2015.

«Η γυναίκα με την οποία μίλησα επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μου – μου θύμισε ότι δεν ήμουν μόνη και ότι θα μπορούσα να φύγω αν το ήθελα. Ανέφερα τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση του συζύγου μου στην αστυνομία και με την υποστήριξη του Refuge, ξανάχτισα τη ζωή μου», είπε.

Ο πρώην σύζυγος της Νατάσα φυλακίστηκε για την κακοποίηση και η ίδια λέει ότι τώρα βρήκε ένα «ασφαλές καταφύγιο» με τον νέο της σύζυγο, τον Μπεν, και απέκτησε ένα άλλο «όμορφο μωρό». Η θαρραλέα μητέρα θέλει τώρα να χρησιμοποιήσει τις δικές της τρομερές εμπειρίες για να βοηθήσει άλλες γυναίκες που αγωνίζονται με την ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η Νατάσα εξήγησε: «Με τον πρώην μου, έζησα μια ζωή καραντίνας χωρίς να το συνειδητοποιήσω. Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες γυναίκες βιώνουν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα με την απομόνωση με τους κακοποιητές».

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button