ΔΙΑΦΟΡΑ

«Τεpάστια θλiψη»: Νέος θρńνος στον καλλιτεχνικό κόσμο, δuστυχώς ανακοiνωσε τα δuσάρεστα ο Σπύρος Μπιμπίλας

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο της Ηθοποιού

«Μεγάλη θλίψη! Η πρώτη καλλιτεχνική απώλεια για φέτος! Ένα γλυκό κορίτσι η Βίκυ Σταύρακα, μια υπέροχη ηθοποιός, αθόρυβη, χαμηλών τόνων, αγωνίστρια, πάντα πρώτη στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Σωματείου μας.

Πρωτοσυνεργαστήκαμε το ‘81 σε μια διεθνή συμπαραγωγή του ΣΕΗ σε συνεργασία με το ΜΕΠΕΡΛΙΝΕΡ ΑΝΣΑΜΠΛ της τότε Ανατολικής Γερμανίας στο ” Μικρό Μαχαγκονυ” του Μπρέχτ κι από τότε μας ένωσε βαθιά φιλία. Κρίμα που ταλαιπωρήθηκε τόσο! Η Βίκυ μας πάει να συναντήσει τον αγαπημένο της Αντώνη Βλησσίδη, τον συνάδελφό μας, που την λάτρευε κι έφυγε κι αυτός πρόωρα.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για την πρώτη απώλεια στον καλλιτεχνικό κόσμο για το 2024.

Η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό Βίκυ Σταύρακα.

Η Β. Σταύρακα αποφοίτησε από στη σχολή του Ωδείου Αθηνών και εργάστηκε αμέσως στο θέατρο με πιο χαρακτηριστικά το Εθνικό θέατρο, Δημοτικό Θέατρο Καισαριανής, ΔΗΠΕΘΕ Κρητης, ΔΗΠΕΘΕ Βεροιας, Θεσσαλικό Θέατρο και σε διεθνή συμπαραγωγή του ΣΕΗ σε συνεργασία με το Berliner Ensemble “Μικρό Μαχαγκονυ”. Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε ταινίες όπως “Η Χειμωνιάτικη Νοσταλγία”, “Μπιλόμπα”, “Τα παιδιά του εμφυλιού”, “Ληξούρι αντίο”, κα. Παράλληλα εργάστηκε και στο θέατρο με παιδιά.

Οπως σημειώνει η ΤΟ Καλλιτεχνών: Πάντα δυναμική και περήφανη παρέμεινε στο πλευρό του κόμματος, μαζί με το σύντροφό της -επίσης ηθοποιό-Αντώνη Βλησίδη, ως την τελευταία στιγμή αγωνιζόμενη για έναν καλύτερο κόσμο, για το δίκιο του λαού.

Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1979 αγωνίστηκε με πείσμα για τα δικαιώματα των ηθοποιών, για το δικαίωμα στην ίδια την τέχνη του θεάτρου με αγάπη προς τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νεότερους. Θα την αποχαιρετήσουμε την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Καλλιθέας».

To «nea-news.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΠΗΓΗ : tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button