ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπτη: Η περιγραφή γιατρού μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας που παγώνει το αίμα – “Νέοι 20 και 30 ετών”

Τα δύσκολα χειρουργεία και τα ασθενοφόρα που ερχόταν το ένα μετά το άλλο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Μία δύσκολη μάχη έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης όλο το προσωπικό κλήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκειμένου να περιθάλψει τους ασθενείς που ερχόντουσαν συνεχώς με τα ασθενοφόρα. Ο Αλέξανδρος Κουλουκτσής, γιατρός, με μια ανάρτησή του μίλησε για όσα έζησε το μοιραίο βράδυ, με την περιγραφή του να “παγώνει” το αίμα.

“Μίλησα με τον διευθυντή, μου λέει ανοίγει η εφημερία, φέρε μέσα όποιον μπορείς… Τα πρώτα ασθενοφόρα φάνηκαν στις 12:30. Ερχόταν το ένα πίσω από το άλλο. Κατά κύριο λόγο νέοι 20-30 ετών” ανέφερε.

“Μπήκαν σχεδόν όλοι εισαγωγή στο Νοσοκομείο. Άλλοι για δύσπνοια, άλλοι γιατί έπρεπε να χειρουργηθούν για κατάγματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένας έχασε την όρασή του. Δύο νέοι άνθρωποι ήταν πιο άτυχοι, τους έφεραν βαριά τραυματισμένους και χειρουργήθηκαν μετά από λίγη ώρα από νευροχειρουργούς. Μετά τις 3:00 συνέχιζαν να έρχονται ασθενοφόρα βουβά, με σειρήνες σβηστές…” πρόσθεσε, εννοώντας προφανώς ότι από ένα σημείο και μετά κατέφθαναν μόνο σοροί και ότι τραυματίες.

“Αρχίσαμε να χειρουργούμε άμεσα, πρωί πρωί, τους ανθρώπους μέχρι το επόμενο απόγευμα. Φεύγοντας από το νοσοκομείο παρατήρησα πως ήδη μάζευαν τους συγγενείς κι άρχισαν να τους ανακοινώνουν ονόματα. Αυτό ήταν το δραματικότερο. Το ίδιο σκηνικό όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ DNA” συνέχισε ο Αλέξανδρος Κουλουκτσής.

“Δεν είναι δουλειά μου η απόδοση ευθυνών. Δουλειά δική μου και των συναδέλφων ήταν να περιθάλψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους πάντες, πιστέψτε με ό,τι ήταν να γίνει από εμάς έγινε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των αδικοχαμένων. Εύχομαι αντοχή και κουράγιο σε αυτούς που μένουν πίσω… Elliot: αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος, όχι με έναν πάταγο, αλλά με έναν λυγμό”.

Η ανάρτηση το γιατρού δημοσιεύτηκε από το Instagram του aquafeed24, καθώς ο κ. Κουλουκτσής είναι και πολίστας.

πηγη thetoc.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button