ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων «χτυπάει» ξανά – Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις

Πεπεισμένος πως το μυστήριο της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα θα λυθεί, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, με νέες του δηλώσεις…

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, έκανε νέες δηλώσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το απόλυτο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο έμπειρος ιατροδικαστής εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει την υπόθεση και θα οδηγήσει τις Αρχές σε ασφαλή συμπεράσματα. Χαρακτήρισε άστοχη την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της Μαλένας το 2019, που τον απέδωσε σε ηπατική ανεπάρκεια και προέβλεψε πως το μυστήριο θα λυθεί σύντομα. «Για την ώρα ξέρουμε από τι, δεν πέθαναν τα παιδιά και όχι από τι πέθαναν.»

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Λέων είπε: «Στόχος είναι ένα αποτέλεσμα που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν όλοι και οι γονείς των παιδιών, αλλά χρειάζεται χρόνος. H μητέρα έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες μέσα από τις συνεντεύξεις της. Πολλές φορές καταλήγει ένας άνθρωπος μέσα σε ένα σπίτι και δεν έχουμε καμία πληροφορία. Εδώ όμως έχουμε μια μητέρα που βρισκόταν διαρκώς δίπλα στα παιδιά της και περιέγραψε μέσα από δημόσιες εμφανίσεις της, τις τελευταίες στιγμές τους.

Η αιτία θανάτου στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση ήταν άστοχη. Χωρίς να θέλω να αναφερθώ στην συγκεκριμένη υπόθεση, θα σας πω, πως μια εγκληματική πράξη σε πολλά άτομα μπορεί να έρθει με διαφορετικούς τρόπους. Χθες μάθαμε ότι δεν υπήρχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου και έτσι περιμένουμε, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ψάχνουμε ακόμα ένα κοινό στοιχείο για τους τρία παιδιά. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει τους θανάτους.»

Για τις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί τους γονείς, τόνισε: «Δε νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια, καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας δικηγόρος ο οποίος εκφράζει τη δικιά του αγωνία και μέσα σε αυτά τα πλαίσια λέει υπερβολές. Όλοι κρινόμαστε, όλοι γνωριζόμαστε και στο τέλος θα κριθούμε όλοι γι’ αυτή την υπόθεση. Η διαφορά των γιατρών, των επιστημόνων, από σχολιαστές ή έναν δικηγόρο είναι ότι εμείς μιλάμε δημόσια όταν δίνονται επιστημονικά δεδομένα. Εμείς δεν χαιρόμαστε στην αναμπουμπούλα και την ασάφεια. Εμείς τοποθετούμαστε δημόσια και επιστημονικά, όπως ο κώδικας δεοντολογίας ορίζει πάνω σε ευρήματα και δεδομένα τα οποία δίνονται επίσημα. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται»

Οι έρευνες από χθες (24-03-2022) μπήκαν σε νέα φάση. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News”, τα δεδομένα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα και δίνουν νέα κατεύθυνση στην έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή, δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου αλλά ούτε καρδιολογικό πρόβλημα! Οι έρευνες στρέφονται πλέον στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο συκώτι και στον πνεύμονα και ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο παιδί από τους γιατρούς, οι οποίες, όμως, δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακαριαίο θάνατο στο 9χρονο κορίτσι.

Πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button