ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 24χρονος που νόμιζε ότι είχε γρίπη τελικά έπασχε από κάτι πολύ χειρότερο – Τέθηκε σε κώμα

Ο Devan Hopkins από το Morecambe, πάλευε για τη ζωή του ενώ βρισκόταν σε κώμα τα Χριστούγεννα, αφού οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι η απώλεια βάρους και οι πονοκέφαλοι του ήταν πιο σοβαροί από την εποχική γρίπη που είχαν αρχικά διαγνώσει.

Οταν αρχικά ο Devan απευθύνθηκε στους γιατρούς για τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους που τον ταλαιπωρούσαν, εκείνοι του είπαν ότι είχε εποχική γρίπη και του έδωσαν τα αντίστοιχα φάρμακα. Τελικά, σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι είχε μια επικίνδυνη λοίμωξη του αίματος και επρόκειτο να τεθεί σε τεχνητό κώμα τα Χριστούγεννα.

Ο Devan άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία τον Οκτώβριο του 2022 και ένας γιατρός του είπε ότι αντιμετώπιζε συμπτώματα εποχικής γρίπης. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μετά από δύο περαιτέρω εξετάσεις αίματος, του συνταγογραφήθηκαν δισκία ημικρανίας -αφού παραπονέθηκε για έντονους πονοκεφάλους και εξάντληση.

Η απώλεια 4 κιλών μέσα σε μία εβδομάδα

Αλλά την επόμενη εβδομάδα ο Devan άρχισε να χάνει 4 κιλά και οι πονοκέφαλοι επιδεινώθηκαν. Όταν επισκέφθηκε ξανά τον γιατρό, ο Devan υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις αίματος και του είπαν ότι είχε καρδιακό φύσημα.

Στάλθηκε κατευθείαν στο Lancaster Royal Infirmary και έκανε ηχοκαρδιογράφημα, που έδειξε ότι έπασχε από μολυσματική ενδοκαρδίτιδα -μια λοίμωξη που προκαλείται από βακτήρια που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι ο Devan είχε μια δίπτυχη αορτική βαλβίδα -κατάσταση στην οποία η αορτική βαλβίδα έχει μόνο δύο πτερύγια αντί για τα συνηθισμένα τρία. Μεταφέρθηκε για χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας, αποκατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας και αφαίρεσης αποστήματος στην αορτή.

Η επέμβαση επρόκειτο να διαρκέσει έξι ώρες, αλλά 13 ώρες αργότερα ο χειρουργός είπε στους γονείς του Devan, Tracy και Glen Hopkins, ότι η διαδικασία ήταν «σύνθετη».

Εκτός από το πρόβλημα στην καρδιά, ο 24χρονος είχε στρεπτόκοκκο, πνευμονία και σηψαιμία

Ο 24χρονος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε στρεπτόκοκκο, πνευμονία και σηψαιμία που προκάλεσαν τον όλεθρο στο σώμα του και τέθηκε σε τεχνητό κώμα τα Χριστούγεννα. Μετά από 10 ημέρες σε τεχνητή υποστήριξη ζωής, του δόθηκε εξιτήριο και έφυγε για το σπίτι του περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

«Ένιωθα πραγματικά χάλια και τα συνηθισμένα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα… Δεν είχαμε ιδέα για τον εφιάλτη που επρόκειτο να ζήσουμε. Κοιτώντας τις φωτογραφίες τώρα είναι αρκετά συγκλονιστικό να βλέπω πόσο αδύνατος είχα γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», λέει ο Devan, από το Morecambe του Lancashire.

Ο νεαρός πέρασε 10 ημέρες σε τεχνητή υποστήριξη ζωής με την οικογένειά του να μην ξέρει αν θα ξυπνήσει. «Θυμάμαι θολά τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, με την οικογένειά μου να με περιμένει και να με παρακολουθεί, να μου κρατά το χέρι, να μου μιλούν συνεχώς και να μου λένε να συνεχίσω να παλεύω».

Το «χριστουγεννιάτικο θαύμα» του Devan

Ο Devan βγήκε από την τεχνητή υποστήριξη ζωής στις 27 Δεκεμβρίου 2022 και πέρασε άλλες 14 ημέρες στο νοσοκομείο. Τελικά του επέτρεψαν να πάει στο σπίτι του, όπου και επανενώθηκε με τους υπόλοιπους φίλους και την οικογένειά του τον Ιανουάριο του 2023. Το προσωπικό του νοσοκομείου τον αποχαιρέτισε ως «χριστουγεννιάτικο θαύμα»

Ο ίδιος επαίνεσε το NHS για την αποτελεσματικότητά του και είπε: «Έκαναν τα πάντα για να με σώσουν, αφιερώνοντας σε μένα ακόμη και πολύτιμο χρόνο τους με την οικογένειά τους τα Χριστούγεννα για να έρθουν να με φροντίσουν».

Αυτή την εορταστική περίοδο, το British Heart Foundation προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στη φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της σωτήριας έρευνάς του για τις καρδιακές και κυκλοφορικές παθήσεις.

Πηγη oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button