ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι Δύο Έλληνες ηθοποιοί που αυτοκτόνησαν πριν φτάσουν 50 ετών!

Η Μάριον Σίβα (πραγματικό όνομα: Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα), γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1939 και ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. To 1962 αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό τραγουδιού του Δήμου Αθηναίων, με το τραγούδι του Μωράκη “Αθήνα, άνθρωποι και θεοί”. Ακολούθησε η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Συνεργάστηκε με πολλά διάσημα ονόματα της εποχής της, όπως την Καίτη Μπελίντα, το Γιώργο Οικονομίδη (ο οποίος την ανακάλυψε στη Θεσσαλονίκη) και τη Μαρινέλλα.

Στα τραγούδια που ερμήνευσε, συμπεριλαμβάνονται τα “Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά” (ντουέτο με το Σταύρο Κουγιουμτζή, “Όταν ήμουνα παιδί”, “Έρχεσαι και φεύγεις”, “Η Κυριακή“, “Το γαϊδουράκι”, “Έχω απόψε ραντεβού” και άλλα.

Τη δεκαετία του ’60 πρωταγωνίστηκε και σε τέσσερις ταινίες α) Καλημέρα Αθήνα (1960), β) Συμβαίνει στην Αθήνα (1962), γ) Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) και δ) Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964).

Για κάποια μεγάλη ερωτική αποτυχία μετανάστευσε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην Αμερική, όπου εμφανίστηκε στις μεγαλύτερες πόλεις. Στο Μανχάταν παντρεύτηκε έναν Ελληνο-Αμερικάνο, αλλά οι προσωπικοί της δαίμονες την νίκησαν και απογοητευμένη έθεσε τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου 1981.

Η κηδεία της έγινε στις 17 Αυγούστου στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο Δημήτρης Μαλαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου του 1939 και απεβίωσε στις 02 Απριλίου του 1988, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Πατέρας του ήταν ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαλαβέτας, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους κομουνιστές στη διάρκεια του Εμφυλίου τον Δεκέμβριο του 1944, και μητέρα του η Μαρία Τζαμαρέλου, η οποία διετέλεσε γραμματεύς του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Μαλαβέτας φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και κατόπιν στη σχολή του Βασιλικού Βρετανικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο αρκετά χρόνια, γυρίζοντας παράλληλα όλο τον κόσμο. Αφού αποχώρησε από το Εθνικό Θέατρο, εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, σε διαφόρους θιάσους.

Στo πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για τον Σαίξπηρ, που έγινε στο Βανκούβερ του Καναδά, ο Δημήτρης Μαλαβέτας εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Σκηνοθέτησε ανάμεσα σε άλλα, τα έργα«Υπέρλαμπρο Αστέρι», «Νεκρικοί Διάλογοι του Λουκιανού», «Ορφέας και Ευρυδίκη». Ήταν πρωταγωνιστής στη «Μικρή Καλύβα», με το θίασο της Άννας Φόνσου και στη «Γλυκειά Ίρμα» με την Έλλη Λαμπέτη.

Αργότερα σκηνοθέτησε τη «Γλυκειά Ίρμα» με πρωταγωνιστές, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Κώστα Καρρά και τη Μαριάννα Τόλη. Έπαιξε στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, στις παραστάσεις «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» και «Αντιγόνη», καθώς και στις «Βάκχες» στην Επίδαυρο.

Το τελευταίο έργο στο οποίο συμμετείχε ως ηθοποιός ο Δημήτρης Μαλαβέτας ήταν το «Λίγο πιο νωρίς – λίγο πιο αργά» στο Θέατρο Αλίκη. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Παγκράτι και μετά αποδείχτηκε ότι αυτοκτόνησε. Κηδεύτηκε με παρουσία πολύ κόσμου στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Τακτικά απήγγειλε ποιήματα στον «Τιπούκειτο» . Ηχογράφησε ποιήματα του Κωστή Παλαμά και του Κωνσταντίνου Καβάφη. Είχε τιμηθεί με το βραβείο της Λαίδης Φλόρα Ρόμπσον.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button