ΔΙΑΦΟΡΑ

“Τρελάθηκε” ο καιρός! «Από το απόγευμα…» – Καμπανάκι από τον Τάσο Αρνιακό

Από βροχές, καταιγίδες συννεφιά και ψύχρα, πήγαμε στο άλλο άκρο με καύσωνα, θυελλώδεις ανέμους και πυρκαγιές

Ο καιρός έχει τρελαθεί, καθώς σε αυτό το καλοκαίρι τα έχουμε δει όλα! Από βροχές, καταιγίδες συννεφιά και ψύχρα, πήγαμε στο άλλο άκρο με καύσωνα, θυελλώδεις ανέμους και πυρκαγιές που ενέτειναν την κατάσταση. Τώρα έρχονται ξανά βροχές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός από σήμερα θα έχουμε ουσιαστική εξασθένιση των ανέμων, γεγονός που είναι θετικό για τα πολλά και μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

«Από το απόγευμα…» – Καμπανάκι από τον Τάσο Αρνιακό

«Σήμερα περιμένουμε ουσιαστική εξασθένιση (σ.σ. των ανέμων). Δεν φαίνεται να υπάρχει το 7 (σ.σ. στα μποφόρ) πουθενά, θα υπάρχει το 5 το 6 όμως και αυτός δεν είναι λίγος άνεμος μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή που ήδη βιώνουμε.

Από την άλλη καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα βουνά της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, της Δυτικής Πελοποννήσου περιμένουμε κάποιες τοπικές μπόρες, το μεσημέρι και το απόγευμα. Μπόρες που θα συνεχιστούν λίγο πολύ και το Σαββατοκύριακο», είπε ο Τάσος Αρνιακός.

Επίσης πρόσθεσε για τη θερμοκρασία: «Η ουσιαστική υποχώρηση θα έρθει από σήμερα Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο. Εκεί περιμένουμε 35άρια, 36άρια, το πολύ 37».

Φθινοπωρινό «σάστισμα» από τα Μερομήνια – «Η αρχή του χιονιά νωρίτερα από ποτέ!»

Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Τα «ημερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα «Ημερομήνια».

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button