ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο επίδομα Πάσχα – Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ

Σχετικά με το έκτακτο επίδομα, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 300 ευρώ, το τελικό ύψος διαμορφώνεται στα 200 ευρώ. Η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης θα γίνει πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, 200 ευρώ θα λάβουν:

  • 667.000 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικοι
  • 167.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ

Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα δοθεί διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 200.000 δικαιούχους, καθώς και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού. «Ενεργοποιούμε στον μέγιστο βαθμό τα διαθέσιμα εργαλεία και τον δημοσιονομικό χώρο από την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος εξήγησε :

1η Παρέμβαση: Αύξηση τη επιδότησης ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνέχιση επιδότησης φυσικού αερίου.

2η Παρέμβαση: Έκτακτη ενίσχυση για 1,4 εκατ. νοικοκυριά, πριν από το Πάσχα. Θα δοθεί ποσό που ισοδυναμεί με 1,5 δόση επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους. Επίσης θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ σε 677.000 ευρώ χαμηλοσυνταξιούχους, 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες και σε δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ. Επίσης, θα δοθεί διπλή δόση σε 240.000 δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

3η Παρέμβαση: Χορηγείται απευθείας επιδότηση καυσίμων για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι 3 εκατ. πρόσωπα καλύπτονται. Η επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως και θα ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Η ελάφρυνση θα είναι της τάξης των 54 ευρώ το μήνα. Ειδικά για τους πολίτες σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση ενισχύεται σε 27 λεπτά το λίτρο. Συνολικά στα 130 εκατ. ευρώ η παρέμβαση αυτή.

4η Παρέμβαση: Αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών από 60 σε 96 άτοκες δόσεις.

5η Παρέμβαση: Μειώνεται σημαντικά και δίκαια ο ΕΝΦΙΑ.

6η Παρέμβαση: Μηδενικός συντελεστής στο γεωργικό πετρέλαιο. Μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στο 6% για τα λιπάσματα.

ΠΗΓΗ: nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button