ΔΙΑΦΟΡΑ

Συγκινεί η τελευταία επιθυμία ενός παιδιού με καρκίνο: ” Θάψτε με στο φέρετρο δίπλα στην μαμά μου”!

Συγκινεί τους πάντες η τελευταία επιθυμία ενός 7χρονου αγοριού που έπασχε από καρκίνο. Το μόνο που ζήτησε ήταν να ταφεί μέσα στο φέρετρο που βρίσκεται η μητέρα του, ώστε εκείνη να τον προσέχει στον παράδεισο!

Ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο είναι πολύ σκληρός και λίγοι βγαίνουν νικητές. Μάθημα ζωής δίνει μια 25χρονη κοπέλα που κατάφερε να το ξεπεράσει και οι δυσκολίες της έκαναν να ξανασκεφτεί από την αρχή την αξία της ζωής.

Δυστυχώς, η ιστορία του του Φίλιπ Κουάνσι δεν έχει την ίδια κατάληξη. Ο μικρός από το Essex νοσηλευόταν στο Great Ormond Street Children’s Hospital του Λονδίνου. Η χημειοθεραπεία και η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν στη μάχη που δίνει με τη λευχαιμία.

Ο καρκίνος εξαπλώθηκε και το 7χρονο παιδί έκανε μια τελευταία έκκληση στο κοινό, την τελευταία επιθυμία του: Να ταφεί δίπλα στη μητέρα του, που πέθανε από καρκίνο όταν ήταν δύο ετών. Ο πατέρας του, Πίοτρ προσπάθησε να συγκεντρώσει 6.500 λίρες, για να μπορέσει να προχωρήσει στην εκταφή της γυναίκας του Αγνκιέσκα και την ταφή της μαζί με τον Φίλιπ στην Πολωνία.

«Λέει πως είμαι ο άγγελός του, που τον προσέχει εδώ, και πως η μητέρα του θα τον φροντίζει όταν θα είναι στον παράδεισο» δηλώνει . «Δεν ξέρω πόσο καλά θυμάται τη μητέρα του καθώς ήταν τόσο μικρός όταν πέθανε, αλλά επισκέφθηκε τον τάφο της όταν ήταν αρκετά καλά για να μπορεί να της μιλήσει.

Ο Φίλιπ θέλει να ταφεί με τη μητέρα του κι έτσι πρέπει να οργανώσουμε την εκταφή της και μετά την κηδεία του μαζί της. Θέλει να τον φροντίζει εκείνη. Εγώ θα μπορώ να πάρω μόνο τον Φίλιπ μαζί μου στην Πολωνία. Η θετή του μητέρα και τα αδέλφια του θα πρέπει να μείνουν στη Βρετανία, δεν έχω τα μέσα να πληρώσω για τη μετακίνηση όλων τους».

Όσο αφορά την εξέλιξη της ασθένειας του μικρού είπε: «Χάσαμε κάθε ελπίδα, όταν οι γιατροί μας είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παρά να ανακουφίσουν τον πόνο του» είπε συντετριμμένος ο πατέρας του, «μου ραγίζει την καρδιά να τον βλέπω. Ξέρει πως πεθαίνει και πως κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτόν. Ξέρει πως δεν του μένει πολύς χρόνος. Κι εγώ το ξέρω».

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button