ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε παρόμοια βλάβη στο συκώτι με τη Μαλένα

Ραγδαίες είναι οι καθημερινές εξελίξεις από το «θρίλερ» της Πάτρας, όπου τρία κορίτσια έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια. Τα σενάρια που εξετάζουν για τον θάνατο της Μαλένας. Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν στην περίπτωση της Μαλένας, τον ασφυκτικό θάνατο αλλά και τη δηλητηρίαση. «Φαίνεται να έχει δράσει τοξικός παράγοντας όπως είναι η κεταμίνη, για αρκετή ώρα περίπου 45-50 λεπτά».

Ο θάνατος αρχικά είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, μια διάγνωση που σύμφωνα με τον ηπατολόγο Δημήτρη Κουντουρά οδηγεί στον θάνατο σταδιακά και όχι αιφνιδίως όπως έγινε στην περίπτωση της Μαλένας. «Δεν κοιμάσαι ένα βράδυ χωρίς ηπατική ανεπάρκεια με όλους τους δείκτες καλούς και ξυπνάς την επόμενη μέρα με ηπατική ανεπάρκεια. Ούτε σε 2 ούτε καν σε 3 μέρες. Χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον 7-8 ημερών».

Τα ερωτήματα γιγαντώνονται για το πώς βρέθηκε ξαφνικά τέτοια εκτεταμένη φθορά στο συκώτι όταν, με έγγραφα που είχε αποκαλύψει το LIVE NEWS, η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη. Δύο ημέρες πριν καταλήξει, στις 11/4 οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της άριστη. Στις 12/4 καλή και το πρωϊνό της ημέρας θανάτου «άριστη και χωρίς προβλήματα».

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της 3χρονης που τη δείχνει να τρώει σουβλάκι λίγες ώρες πριν καταλήξει στο δωμάτιο του νοσοκομείου. «Βλέπω ανθρώπους που βάζουν το επιστημονικό εγωϊσμό τους πάνω από την εξιχνίαση μίας υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν όλοι να λένε ότι δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια με αυτούς τους δείκτες κι εμείς να λέμε το αντίθετο», σημειώνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Η ίδια βλάβη σε Τζωρτζίνα και Μαλένα

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα εύρημα στον θάνατο της Μαλένας που, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από τη χορήγηση κάποιας τοξικής ουσίας. Η ουσία αυτή, πρέπει αν έδρασε για τουλάχιστον μία ώρα και σε αυτήν οφείλεται η βλάβη που παρουσιάστηκε στο συκώτι.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στην ιστοπαθολογική εξέταση της Τζωρτζίνας, που διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη, βρέθηκε και εκεί η βλάβη στο ήπαρ, ενώ αντιθέτως στην Ίριδα που, σύμφωνα με τα στοιχεία, πνίγηκε δια ασφυξίας δεν έχει βρεθεί αυτή η βλάβη.

Οι γονείς ετοίμαζαν μηνύσεις στο νοσοκομείο.Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας. Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως είπε η 33χρονη κατηγορούμενη είχε ζητήσει να μην γίνει στην Αθήνα η νεκροτομή της Τζωρτζίνας, αλλά στην Πάτρα με την δικαιολογία ότι η νεκροτομή της Μαλένας είχε γίνει στην Αθήνα και είχε προκύψει η αμφιλεγόμενη ιατροδικαστική έκθεση που απέδιδε το θάνατό της, στην ηπατική ανεπάρκεια.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός συντάκτης αποκάλυψε χθες πως τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγους μήνες μετά το θάνατο της Μαλένας, και ενώ το ζευγάρι δήλωνε έντονο ενδιαφέρον για να αποκαλυφθεί από τι πέθανε το παιδί και ενώ «υμνούσαν» τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, στη συνέχεια μέσω δικηγόρου και μήνυσης που υπέβαλλαν ζητούσαν χρηματική αποζημίωση. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην μηνυτήρια έκθεση, το ζευγάρι κατηγορεί έμμεσα τους γιατρούς πως σκότωσαν το παιδί τους.

πηγη timeline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button