ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέροχα αμυγδαλωτά, τραγανά απ έξω και μαστιχωτά από μέσα

Με τέτοια γεύση Θα τα λατρέψετε

Υλικά για 40 αμυγδαλωτά:

550 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
320 γρμ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού
1/3 κουτ. γλ. άρωμα πικραμύγδαλου
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
40 ολόκληρα αμύγδαλα, ωμά

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στην κουζινομηχανή, ή σε μεγάλο μπλέντερ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, 70 γρμ. από την ζάχαρη άχνη, και τα κάνουμε σκόνη, όσο μπορούμε καλύτερα.

2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το πικραμύγδαλο, και το εσάνς βανίλιας, μέχρι να γίνει μια άσπρη γυαλιστερή κρέμα.

3. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μίγμα σε σακούλα του κορνέ, με μεγάλο στόμιο.

4. Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα, και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης, σαν μεγάλο καρύδι, και ελαφρώς πλακουτσά.

5. Τοποθετούμε από ένα ωμό αμύγδαλο στο κέντρο σε κάθε μπαλάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, ή στους 160 – 170 βαθμούς, για 20 – 25 λεπτά, ίσα να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με βουτυρόκρεμα αμυγδάλου, ή μαρμελάδα, κ.λ.π. ενώνοντας τα δύο-δύο μαζί.

πηγή: xryses-syntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button